Trainer: KNVB verleent Fortuna Sittard uitstel

Nieuwe trainer voor het eerst op de bank tijdens Limburgse derby MVV Maastricht – Fortuna Sittard

De zoektocht naar een geschikte opvolger voor de ontslagen Peter van Vossen, verloopt op zijn zachtst gezegd moeizaam. Op de achtergrond spelen dan ook diverse krachtenvelden. De komst van de nieuwe trainer gaat namelijk gepaard met de mogelijke komst van buitenlandse investeerders. Zo zijn er al wekenlang gesprekken gaande met  het Japanse bedrijf Will plus over financiële injecties, stallen van spelers en de invulling van het trainerschap. Een Iraniër, een Pool? Ernie Brandts?

Fortuna Sittard gokt echter niet op één paard en heeft ook een uitgesproken gedachte over een andere  technische invulling passende binnen de structuur van de club. Het plan welke was te lezen in Dagblad de Limburger betreffende Edwin Hermans, met op de achtergrond Mark van Bommel en Bert van Marwijk als adviseur.

Kortom: onze club is volop in beweging en diverse scenario’s dienen zich aan.  Fortuna Sittard kneed aan een constructie en heeft meer tijd gevraagd aan de KNVB om evt. mogelijkheden uit te werken dan wel te concretiseren. De Nederlandse voetbalbond heeft deze onze club verleent, en wel tot donderdag 26 november 2015.

Dit betekent dat we in de derby tegen MVV Maastricht (maandag 30 november 2015) een nieuwe trainer mogen verwelkomen op de bank. Een droomdebuut voor Edwin Hermans (oud Fortuna, oud MVV) welke net als alle andere kandidaten, in afwachting op, in de wachtkamer dient plaats te nemen. Nog even geduld…

Fortuna SC, Linford