U17 Fortuna Sittard kampioen !!

Natuurlijk beginnen we met een uitgebreide felicitatie aan het kampioenenelftal. Mannen van de U17, en natuurlijk ook de complete staf, VAN HARTE GEFELICITEERD met het behaalde kampioenschap in de 2e divisie dit seizoen.

Vandaag stond de op voorhand wellicht beslissende wedstrijd op het programma tegen het Haagse Haaglandia/Winston. Op voorhand wellicht een goed uit te voeren opdracht, maar met druk op de schouders, kampioensstress etc weet je het maar nooit. De jonge garde onder leiding van Gino Facenna liet echter deze keer zien wel uit het goede hout gesneden te zijn. Ondanks een veelvoud aan blessures, werd de tegenstanders eenvoudig en dik verdiend met maar liefst 6-0 aan de kant geschoven. De tegenstanders was alleen goed met de mond en zeker in de eerste helft met een aantal serieuze schoppen, die niets meer opleverden dan 1 gele kaart waar twee rode kaarten dik verdiend zouden zijn geweest. Dat de trainer dit schijnbaar toch ook te ver vind, leek al snel duidelijk toen hij de twee boosdoeners al snel naar de kant haalde, wellicht uit zelfbescherming. Zelf laat hij zich ook af en toe goed gaan wat ook hem een gele prent opleverde. Genoeg over de tegenstander, nu over de kampioenen !!

Met in het doel Boyd  Derksen, een 4mans verdediging van Rico Zeegers, Perr Schuurs, Renst van Hien en Mitchel Keulen, een driemans middenveld met Luc Tinnemans, Bo Breukers en Amar Delic en in de spits Sean Chudik, Dwayne van Dooren en Justin Houwers trappen de mannen om 13.00u af. Er is maar 1 richting die men op meot en das richting de goal van de in de fluoriscerend geel geklede keeper van Haaglandia, die al snel laat zien niet het niveau te bezitten dat gevraagd wordt. Wild uitkomen en de scheidsrechter fluit, deels tot verbazing van het publike voor een penalty. Perr Schuurs, ja de zoon van handbal-legende Lambert, gaat achter de bal staan en laat zien dat we na Roel Janssen nog een penaltykiller in ons midden hebben.

1-0 aldus en dat lijkt de mannen van Facenna en Zijlstra enigszins te ontstressen. Daar waar de bezoekers ontzettend hard gaan spelen, en onder meer Sean Chudik bijna afgezaagd wordt (geen geel !!!) en zelfs een brute schop van achteren slechts geel oplevert voor Haaglandia. De scheids is niet de sterkste factor op het veld vandaag.

De 2-0 door Sean Chudik is de beste afstraffing die je zo een ploeg kunt geven, een prachtpass vanuit het middenveld en 1 op 1 passeert de vleugelspits de keeper en het staat 2-0. Het volgende doelpunt is een kwestie van tijd en die komt dus ook redelijk rap erna. Wat wel niet onvermeld mag blijven is de ongekende schoonheid hiervan, van de hoek van de zestien meter aan de linkerkant staat wederom Perr Schuurs klaar en laat de bal hard en stijf in het kruis inslaan. Ik sta te filmen, roep nog daar komt nummer 3 en druk te snel op de stop knop…….helaas dus niet op beeld, wat ik zelf heel jammer vind, want dit schot verdiende het meer dan normaal. Klasse doelpunt en 3-0. Bij rust horen we dat het bij de concurrent 0-0 en is dus vooralsnog de titel safe. Nog 1 helft te gaan……..Pa Schuurs weet me te vertellen dat het geheim van deze vrije trappen ligt in de oefening. Perr oefent twee keer per week, op de dagen dat hij niet hoeft te trainen op deze specialiteit. Ronaldo, eat your hart out 🙂

De tweede helft neemt de spanning steeds toe, zichtbaar op de bank, en zichtbaar langs de lijn. Marcel Tinnemans overstijgt zijn bellimiet, want een vriend van hem zit op de tribune elders en houdt hem op de hoogte van de standen. Nerveus wordt elke paar minuten gevraagd naar de tussenstanden terwijl Fortuna op een 4-0 voorsprong komt na goed doorzetten van Justin Houwers. Ik wilde tien tien tine inzetten maar bedenk me nog ff, gezien de dreigende houding van de trainer van de bezoekers. Lambert Schuurs bezweert echter me te helpen bij een confrontatie en als dan de 5-0 valt, wederom door Justin Houwers, roepen we dan toch met paar man 10-10-10-10 hehehe. Ach ja het is humor, redelijk pijnlijk voor de bezoekers wellicht, maar gezien de 0-0 stand nog steeds elders, ruikt men de titel in Buchten. De 6-0 legt het spraakwater van de trainer van Haaglandie meteen het zwijgen en iedereen richt de vrganede blik richting het callcenter. En en en….??? de scheids heeft er genoeg van dan en fluit af………..na 10 seconden in spanning komt de verlossende kreet …KAMPIOENUHHHHHHHHHHHH en de spelers schreeuwen het uit van vreugde, de staf valt elkaar in de armen. en de toeschouwers klappen voor de matadoren, want er is toch niks fijners als een kampioenschap.

​
Al snel komen de flessen champagne het veld op en horen we de kurken knallen…..

Wellicht gaat het feestje nog wel ff duren :

Mooi man !!…………bij het schrijven van dit stuk bereikt me het nieuws dat de U19, ook kampioenskandidaat na een 1-0 achterstand, inmiddels op een 1-2 voorsprong is gekomen. Indien de nummer twee punten laat liggen zoiu dat wellicht kampioen nummer twee op 1 dag kunnen betekenen ! Hierna volgen nog een aantal zeer mooie foto´s van Ivo Delahaye ( http://www.studiovr.nl/ )

Fortuna SC, Harald