Emmen uit op groot scherm + spek & Ei op markt Sittard

Fortuna Sittard fans houden van het onmogelijke en zien zo’n wedstrijd als een kans om de onderlinge vriendschap en de relatie met het team op het veld nog eens te versterken

Aanstaande zondag staat de wedstrijd tegen Emmen op de agenda. Geen affiche waar de gemiddelde Fox sport kijker wakker van ligt. Voor beide ploegen is het echter wel een uiterst cruciale wedstrijd. De thuisploeg moet eigenlijk zien te winnen en bij winst van Fortuna Sittard doet de club uit Limburg weer hele goede zaken.  Een echte kraker dus!

De KNVB heeft aangegeven de vroege zondag wedstrijden aan clubs te geven met korte reisafstanden. FC Emmen-Fortuna Sittard staat ondanks de 289 kilometer tussen beide stadions om 12:15 uur geprogrammeerd omdat de clubs die Europa League spelen vanuit sportief oogpunt zo laat mogelijk op de zondag zijn gezet. Het gevolg is dat de supportersbussen (verplichte combi)  al om 07.45 uit Sittard dienen te vertrekken.

Fortuna Sittard fans houden echter van het onmogelijke en de fanatieke uitgroep ziet zo’n wedstrijd als een kans om de onderlinge vriendschap en de relatie met het team op het veld nog eens te versterken. Bijna 300 Fortunezen gaan zondag dan ook in alle vroegte naar Emmen. Dit aantal is best indrukwekkend, het is bijvoorbeeld bijna twee keer zoveel als Roda vorig jaar gemiddeld had als uitsupport.

Een paar uur later kunnen de thuisblijvers hun matchday starten met “spek en ei” bij Cafe het hophuys. Vanaf 10 uur is dit speciaalbier cafe op de markt in Sittard al open en zal er voor de liefhebbers tussen 10:00-11:00 Spek & Ei, met brood geserveerd worden voor slechts €5. Als je daar gebruik van wilt maken kun je je opgeven op de facebook pagina van het hophuys: https://www.facebook.com/events/239400300068982/). De koffie is gratis in de ochtend.

Uiteraard gaat het uiteindelijk om de match. We wensen alle fans in het stadion, de thuiskijkers en de fans die in het Hophuys de wedstrijd op een groot scherm gaan kijken een schitterende wedstrijd. Dat de beste maar moge winnen, de meeste zuidelijke ploeg mag ook 🙂

 

Geef een reactie