Preview: Fortuna wacht belangrijke middag in Emmen

Zondagmiddag 12.15, een verschrikkelijke tijd voor een uitwedstrijd in het verre Drenthe. Tot overmaat van ramp dienen de Fortuna supporters met de bus naar Emmen af te reizen. Toch is het uitvak voor circa 75% gevuld, een prima prestatie van de supporters. Nu is het aan onze selectie om een goede prestatie te leveren in Emmen. Tegenstander FC Emmen is naar alle waarschijnlijkheid een van de concurrenten van Fortuna in de strijd om (in)directe degradatie te ontlopen. Beide ploegen zijn niet slecht aan het seizoen begonnen en staan momenteel op plek 14 en 15. Emmen pakte tot op heden zeven punten. In Den Haag en Utrecht werd zeer verrassend gewonnen en in eigen huis werd er een puntje gepakt tegen De Graafschap. Tegen AZ, Ajax, Zwolle en Heracles boog de lokale FC het hoofd. Fortuna staat na zeven wedstrijden op zes punten, één punt minder dan tegenstander FC Emmen.

De afgelopen jaren troffen Fortuna en FC Emmen elkaar jaarlijks in de huidige Keuken Kampioen Divisie. Tijdens de laatste drie bezoeken in Emmen werd er tweemaal gewonnen en eenmaal gelijk gespeeld. De resultaten uit het verleden bieden dus hoop. Aanstaande zondag zullen beide teams vooral absoluut niet willen verliezen. Gaan we twee voorzichtig spelende ploegen zien? Of gaat Fortuna zoals vaak opportunistisch de aanval zoeken? Onze ploeg zal in ieder geval alle steun kunnen gebruiken! Al zou FC Emmen anderzijds geen problemen moeten opleveren, als we Sierd de Vos moeten geloven..

 

FC Emmen

De ploeg van Dick Lukkien is verrassend goed begonnen aan het seizoen. Daarbij is het opvallend dat er in de ‘eerste elf’ van FC Emmen weinig aanpassingen zijn aangebracht ten opzichte van het afgelopen seizoen in de Jupiler League. Alleen aanwinsten Nicklas Pedersen (KV Mechelen), Reuven Niemeijer (Heracles), Luciano Slagveer (Lokeren) en Caner Cavlan (Heerenveen) kunnen rekenen op een basisplaats. Bovendien is aanwinst Niemeijer afgelopen weekend geblesseerd geraakt als gevolg van een pijnlijke botsing met de doelman van Heracles. De grote man van FC Emmen is aanvoerder Anco Jansen. De hoogst irritante, maar zeer technische, aanvaller vond al twee keer het net. Een andere opvallende man in het elftal van Emmen is doelman Kjell Scherpen. De 18-jarige wisselt grandioze reddingen af met zeer zwakke momenten.

Verwachte opstelling FC Emmen: Scherpen, Klok, Veendorp, Bakker, Cavlan; Ben Moussa, Bannink, Bijl, Slagveer; Arias, Jansen. 

Fortuna Sittard

Fortuna beschikt, zover bekend, over een nagenoeg complete selectie. Djibrill Dianessy en Gavin Vlijter zijn voorlopig nog uit de roulatie. Vitor Saba traint weer, maar zal voorlopig niet op minuten hoeven rekenen. Lisandro Semedo verliet tegen Ajax geblesseerd het veld. Op het moment van schrijven is er niks bekend over de situatie van Semedo. Mocht de Portugees ontbreken in Emmen, dan verwachten wij Lazaros Lamprou op zijn positie. Verder verwachten wij dat de opstelling intact blijft. Alleen Marco Ospitalieri, die de afgelopen duels bijzonder ongelukkig speelde, zal vrezen voor zijn basisplaats. Mica Pinto heeft reeds bewezen niet onder te doen voor Ospi.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Dammers, Ninaj, Ospitalieri/Pinto; Rodriquez, Smeets, El Messaoudi; Semedo/Lamprou, Novakovich, Diemers.

Geef een reactie