Veel nieuwe gezichten op eerste training

Fortuna heeft haar eerste training als kersverse Eredivisionist achter de rug. Een selectie met veel nieuwe gezichten, maar zonder Semedo, heeft de training op het veld van Sporting Sittard afgewerkt. Circa 100 supporters zagen Diemers, El Messaoudi en Ciranni voor het eerst in actie komen voor Fortuna. Novakovich sluit volgende week aan. Ondanks het feit dat Fortuna voor het eerst sinds zestien jaar gaat uitkomen in de Eredivisie, was de opkomst op de eerste training zelden zo laag. Hetgeen volledig te danken is aan de supporters-onvriendelijke dag en tijdstip.

De eerste training geeft meteen aanleiding voor het op gang komen van de nodige geruchten. Opvallende aanwezigen waren Hutten en Özer, wiens contract tot op heden nog niet verlengd is. Christopher Braun, die Fortuna mag verlaten, trainde ook mee. Braziliaan Vitor Saba keek de gehele training vanaf de bank toe, hij heeft momenteel geen contract en heeft recent een operatie aan zijn nieren ondergaan. Naar verluid is de Braziliaan pas over 1 a 2 maanden weer fit. Opvallende afwezige was Lisandro Semedo, gaat hij Fortuna mogelijk verlaten? Of heeft hij slechts enkele dagen vrijaf gekregen?

Ook waren er enkele testspelers aanwezig op de training. Het gaat om:

Amadou Ciss, een 18-jarige Senegalees die afgelopen jaar uitkwam voor FC Pau op het derde niveau van Frankijk. Is de media gingen al enige tijd geruchten over de interesse van Fortuna in de jonge Senegalees.

George Mells, de 21-jarige middenvelder traint al ruim één jaar op regelmatige basis mee bij Fortuna. George doorliep zijn jeugdopleiding bij Chelsea en staat onder contract bij dezelfde makelaar als Stokkers, Dammers en Schuurs.

Aron Bobos, Hongaarse 18-jarige spits afkomstig van Dunaujvaros PASE.

José Bandez, rechtsbuiten van Carabobo FC uit Venezuela, eveneens slechts 18 jaar.

Ruben Ramirez, centrale verdediger uit Venezuela met ook beschikking over een Portugees paspoort. Is 22 jaar en speelde zes jeugdinterlands voor Venezuela onder de 20. Speelt momenteel bij Torneo Apertura.