Voetbal entertainment op netflix

Door de maatregelen die noodzakelijk zijn om het coronavirus in te dammen, ligt het voetbal de komenden weken en wellicht zelfs maanden stil. De voetballiefhebber valt dus in een zwart gat, zo kun je best stellen. Over smaak valt gelukkig te twisten, maar op Netflix zijn voetbal alternatieven om deze sombere periode door te komen. Enjoy.

10. Club de Cuervos
Van deze Mexicaanse, komisch getinte reeks kun je inmiddels al vier seizoen en twee spin-offs terugvinden op Netflix. De serie gaat over over een broer en zus die een populaire Mexicaanse club erven en vervolgens moeten besturen. Dat gaat uiteraard gepaard met het nodige drama en heel wat bijzondere situaties. Club de Cuervos is overigens de eerste Spaanstalige serie in het Netflix Original-aanbod.

9. Antoine Griezmann: Champion du monde
Deze documentaire gaat over, u raadt het al, Antoine Griezmann. Het is een soort van biografie over het leven van de aanvaller van FC Barcelona tot en met de finale van het WK 2018. Verschillende personen uit zijn omgeving en uit de voetbalwereld worden geïnterviewd, net zoals uiteraard ook Griezmann zelf. Wedstrijdbeelden worden afgewisseld met (nog niet eerder vertoonde) beelden van achter de schermen.

8. 21 Thunder
Opnieuw een fictie-serie, maar dit keer over de beloften-ploeg van het Canadese Montreal Thunder. Men krijgt te zien met welke problemen en struikelblokken jonge voetballers uit Noord-Amerika te maken krijgen vlak voor hun doorbraak. Anderzijds wordt ook een goed beeld geschetst van hoe een beloften-ploeg functioneert binnen moderne profclubs. Scouting, makelaars, training, transfers … heel wat aspecten komen aan bod binnen het verhaal.

7. Becoming Champions
In deze docu-reeks staat het WK centraal. De meest markante verhalen worden bovengehaald bij elke wereldkampioen, de fraaiste hoogtepunten worden herbeleefd. Heel wat grote namen uit het mondiale voetbal werkten mee aan deze serie, het is dus zeker de moeite om je voetbalkennis mee op te krikken/frissen.

6. Barça Dreams
Supporters van Real Madrid kunnen deze twee uur durende documentaire beter overslaan. Het gaat immers enkel en alleen over FC Barcelona. Alle aspecten van de Catalaanse club komen aan bod: van La Masia tot Camp Nou, van Cruijff tot Messi. Onder meer Gary Lineker werkte hier aan mee, maar er komen vooral heel wat grootheden van binnen de club aan het woord: Cruijff, Iniesta, Messi, Xavi, … allen vertellen ze wat van Blaugrana zo’n unieke club maakt.

5. Forever Chape
In 2016 vond één van de grootste drama’s in de Braziliaanse voetbalgeschiedenis plaats. Het vliegtuig van eersteklasser Chapecoense crashte en 71 van de 71 inzittenden, waaronder ook spelers en staf, kwamen om het leven. In deze documentaire is te zien hoe overlevenden, nabestaanden en supporters de club opnieuw proberen op te bouwen.

4. Alexis Viera: A Story of surviving
Bij het grote publiek is Alexis Viera niet meteen de grootste naam, maar in zijn geboorteland Uruguay geldt hij als een ware volksheld. Jarenlang was hij als doelman actief bij verschillende ploegen in Zuid-Amerika, tot hij in 2015 werd neergeschoten en het gevoel in beide benen verloor. Viera begon vervolgens aan loodzware revalidatie, liet het hoofd niet hangen en probeert nu een leven als assistent-coach op te bouwen. In deze documentaire maak je kennis met zijn pakkende verhaal.

3. Sunderland ‘Til I Die
In één van de bekendste voetbal-series op Netflix volg je de teloorgang en vooral de opbouw van de Engelse traditieclub Sunderland. Het reilen en zeilen op alle niveaus van de club wordt gevolgd, met speciale aandacht voor de immer fanatieke supporters. Goed nieuws overigens voor de fans: begin april komt normaal gezien het tweede seizoen online.

2. Concrete Football
Frankrijk werd in 2018 wereldkampioen met een ploeg waarvan zowat de helft van de spelers het spelletje heeft geleerd op de kleine pleintjes in de Franse buitenwijken. Deze documentaire gaat terug naar die pleintjes, naar het hart van het Franse voetbal, en zoekt uit welke invloed het straatvoetbal inmiddels heeft op de grootste sport ter wereld.

1. Apache: la vida de Carlos Tévez
Met een fraai doelpunt bezorgde Carlos Tévez zijn ploeg Boca Juniors onlangs de Argentijnse landstitel, maar de geschiedenis die aan deze treffer voorafging is zelfs nog een stuk spectaculairder. Zo spectaculair zelfs dat een biografische fictieserie van gemaakt werd. In ‘Apache’ zie je hoe Tévez als baby werd achtergelaten en het vervolgens via de sloppenwijken schopt tot succesvolle profvoetballer. Een behoorlijk dramatisch verhaal, maar zeker de moeite waard om te bekijken.

Geef een reactie