Vreeloo Cup weer super gezellig!

Sterk Fortuna pakt derde plaats

Voor de 3e maal speelde de geel-groene trots van het zuiden op de VreeLoo Cup. Wederom waren er een twintigtal fans die ’s morgens de kater trotseerden van de vorige nacht en met frisse moed optrokken naar het westen.

Uiteraard ging dit weer gepaard met het standaard ritueel van de echte zuiderling, weer ietwat te laat vertrekken, indrinken met sportdrank en het missen van de afslag bij Rotterdam. Niettemin kwamen we dit keer wel op tijd aan. prachtig in stijl, met de mooie Fortuna bus en met de Fortuna shirts

Onze eerste wedstrijd was tegen Nac. Het eerste jaar verloren we nog kansloos, vorig jaar wonnen we die pot en dit jaar was het een heuse walk over. 8-0 stond na 20 minuten op het bord. De hoogste score van het toernooi.

Dat gaf een goed gevoel en de eerste `we are the champions’ werden al voorzichtig hoorbaar. Wat ook hoorbaar was was het geklingel van de flesjes ‘sportdrank’ die met name de fans maar ook menig speler tussen de wedstrijden door nuttigde. De prestaties werden er echter niks minder om.

Het gevreesde Vitesse werd nog geen uur later namelijk in die zelfde hal weggespeeld. Laatste man Janssen scoorde hier ook nog eens een prachtig doelpunt dat later terecht uitgeroepen zou worden tot doelpunt van het toernooi. 4-0 werd de eindscore en met een gelijkspelletje zouden we doorgaan naar de halve finale!

Foto boven: Nac was een maatje te klein dit jaar

Foto boven: Fanatiek werd er gespeeld…

Foto�s boven: Penalty’s tegen Vitesse. die gaat er mooi in Dre!

De derde wedstrijd was tegen Sparta. De winnaar van vorige edities en om hun een beetje in de mood te helpen boden we aan dat we slechts met 3-0 zouden winnen. Dit onder het motto dat ze dit wel gewend waren de laatste tijd tegen ons.

De spartanen konden de humor er wel van inzien, maar wilden toch dolgraag winnen. Helaas, ook zij werden weggespeeld en na 20 minuten hartverwarmend voetbal gezien te hebben stond er een mooie 4-2 op het scorebord. Fortuna ging door naar de laatste 4!

F otos boven: Vitesse en Nac berusten zich in de situatie. Dit jaar is Fortuna simpelweg beter. Volgend jaar misschien weer andersom?

De aanwezige fans en organisatoren was opgevallen dat Fortuna dit jaar verrassend goed speelde. Om eerlijk te zijn vond het merendeel van de aanwezigen dat wij de beste ploeg hadden en dus ook de meeste aanspraak op de eindoverwinning mochten en konden hebben. Dit klonk als muziek in onze oren en de sportdrank werd maar weer eens op tafel gezet! Zou Fortuna historie gaan schrijven ?? De triviantkast wist het al zeker, Fortuna aan de top!!!

Dan die beslissende halve finale. Fortuna kwam weer overtuigend uit de startblokken en zette de tegenstander vanaf het begin vast op de eigen helft. Dit bleek overigens ook de tactiek te zijn van de slimme Volendammers. Ze gaven zo geen ruimte weg voor het flitsende combinatievoetval van Sittard en ook de opkomende rushes van onze laatste man konden dit keer minder potten breken. Niettemin stapelde zich schietkans na schietkans op en iedereen wachte totdat de bal nu eens via de kluts het netje zou inrollen. 1 uitbraak en een lucky goal tegen en het stond tegen de verhouding in 0-1. How sad!

Fortuna probeerde vervolgens een doorbraak te forceren maar de keeper van Volendam pakte alle ballen en paniek sloeg langzaam in het Sittardse team. Zo goed en dan niet winnen! Het bleek helaas waar te zijn. Met de tong op de schoenen won Volendam op listige wijze van de gedoodverfde nummer 1. Het verbaasde vervolgens niemand dat zij de finale wonnen van Haarlem.

Fortuna speelde tegen SYC, de SJK van Rotterdam zeg maar. Deze pittige jongens weten elk jaar verbazend wekkend hoog te eindigen, maar dit jaar was Fortuna te goed. We hebben niet echt geteld, maar we denken dat het 4-1 voor Fortuna is geworden. De derde plek was daarmee behaald. Hierna werd de sportdrank weer eens genuttigd en gingen we terug naar het mooie zuiden. elk tankstation heeft geweten wie er zo goed was en de beschrijving van de mooiste goal van het toernooi werd ook met het tankstation grootser. Uiteindelijk kwamen we rond de klok van 22.00 weer thuis in ons eigen Sportlokaal aan de markt alwaar de sportdrank weer eens genuttigd werd.

Terugkijkende was het weer een zeer geslaagd toernooi, waar Fortuna sterk in aantal en in voetbalkwaliteiten vertegenwoordigd was. We groeten onze vrienden uit Venlo, natuurlijk ook alle andere spelers en bedanken Fortuna voor de bus, shirts en morele steun, Thies voor het rijden en eindigen ons dankwoordje aan de organisatie van de Vreeloo Cup. Volgend jaar weer!!