Vroege achterstand nekt Fortuna tegen Helmond

Fortuna webmasters LINFORD en Kiprich zitten vrijdagavond rond 18.00 uur in Stadjscafé de Gats op de markt in Sittard. Een thuishaven voor Fortuna Sittard supporters sinds het sluiten van café de Suykerpot. De reguliere bezoekers van dit knusse en donkere cafeetje vragen zich af wat de webmasters van Limburgs meest gelezen sportwebpage van Limburg in hemelsnaam nog in Sittard doen. Fortuna speelt toch tegen Helmond Sport? Het antwoord is consistent: we doen niet mee aan verplichte combi’s! De mensen begrijpen het wel, maar eigenlijk niet.

De vele niet -elke week- volgers van Fortuna hebben niet door wat er speelt binnen Fortuna. Het voetbal slaat inmiddels op oorlog.

In Helmond sieren  gelukkig 100 mannen het uitvak. Fans. Minder als normaal, maar de tijden zijn dan ook moeilijk. Zeker bij een verplichte combi.

De laatste gekken zien Fortuna wederom binnen 15 minuten met 1-0 achter komen. Wie A zegt, moet dit wel met B kunnen onderbouwen.

De 15 de competitiewedstrijd, de dramatische statistieken:

 • Sparta – Fortuna; 12 minuten
 • Fortuna- Emmen; 3 minuten
 • MVV – Fortuna; 9 minuten
 • Fortuna – Dordrecht; 9 minuten
 • Fortuna – Veendam; 6 minuten
 • Fortuna – Veendam; 12 minuten
 • Eagles – Fortuna; 8 minuten
 • Zwolle – Fortuna; 1 minuut
 • Helmond – Fortuna; 7 minuten

De 9de tegengoal inderdaad binnen het kwartier. De situatie wordt er niet leuker op.  In de rust staat Fortuna Sittard achter dus: 0-1. Onze groen-gelen jongens spelen klote en creëren zich amper kansen.

De basisopstelling:

Voss

Schroyen – Geenen – de Boer – Kotbani

Di Lallo – Voorn – Hoftede – Diogo

Grabovac – Caracciolo

Bankzitters: Gubbels, Garlisi, Jaspers, Facenna, Villareal, Riyani

De eerste helft was niet goed, alles wat fout kon gaan ging fout. De tussenstanden van de resterende concurrenten uiteraard dramatisch. FC Omniworld uit bij Dordrecht = 2-2. MVV thuis tegen FC Eindhoven = 0-0.

De gifbeker is echter nog lang niet leeg. FC Omniworld weet binnen het kwartier na rust de 3-2 te scoren , Fortuna krijgt binnen hetzelfde kwartier uiteraard weer een tegentreffer en met 0-2 op het Brabantse scorebord stoppen wij dit verslag. Het slaat echt nergens meer op en onze blikken richten zich op de barman in de kroeg.

In de header triggeren we u met licht in de duisternis. Ergens begin december is er een TOF meeting en ja iedereen zal best wel een mening hebben over TOF. Niet Nederlanders zullen wel cynisch claimen dat er 100  mensen niet meer naar TOF luisteren. FortunaHome weet u nu echter te informeren dat dit een buitengewoon interessante meeting zal worden.  Eentje die u niet wilt missen!

De hoop van Fortuna Sittard deze dagen is sportief gericht op Fernando Ricksen, de speler die aanstaande maandag overigens tegen de jong Mo**en NIET zal spelen (later hier meer over op FortunaHome) maar volgende week WEL zijn rentree zal maken in het betaalde voetbal. Zeker nu  Zarko Grabovac de volgende speler van Fortuna is welke geschorst is volgende week.

Helmond Sport – Fortuna wordt afgefloten op 5-2. Zarko Grabovac en Fabio Caracciolo redden de eer in de laatste minuten. FC Almere City wint uit bij Dordrecht 2-4. MVV speelt thuis gelijk tegen FC Eindhoven 0-0.

Alle fans zullen bij het zien van de stand toe zijn aan een glas bier.

 • Almere City: 15 gespeeld 8 punten (doelsaldo -30)
 • MVV: 15 gespeeld 6 punten (doelsaldo -13)
 • Fortuna: 15 gespeeld 3 punten (doelsaldo -26)

Bent u aanwezig geweest in Helmond dan kunt u uiteraard als trouw Fortuna fan uw keuze voor MVP 10-11 doorgeven via fortunahome@hotmail.com .

Voor de Top 100 allertijden klikt u hier .

Bron: webmaster Linford, FortunaHome.com.