Wanvertoon in Sittard: 0-3 nederlaag

Fortuna Sittard – Telstar = 0-3

Op deze koude maandagavond was de opdracht voor Fortuna Sittard simpel. Er moest gewonnen worden om nog iets van het seizoen 2015-2016 te kunnen maken. Een aller- allerlaatste kans voor de groen-gelen uit Sittard-Geleen. Na 90 minuten voetbal sierde 0-3 het scorebord. Een troosteloze nederlaag in een sfeerloze ambiance.

In aanloop naar de wedstrijd kende trainer Ben van Dael enkele uitdagingen. Jens van Son (geschorst), Luc Mares (ziek), Raymond Fafiani en Nayib Lagouireh (beide geblesseerd) ontbraken binnen  de selectie. Onderstaande dan ook de basisopstelling van Fortuna Sittard. d.d. 15-02-2016.

Kaya

Dengering – Janssen – de Regt – Ospitalieri

Saddiki – Briels – Loen – Schroyen

Hutten – Lekesiz

Reserves: Daniels, Roumen, Mert (63), Schuurs, Belkassem, de Man, Vankan (76)

Fortuna Sittard begon voorzichtig aan de wedstrijd en al snel werd pijnlijk duidelijk dat deze maandagavond een zware bevalling zou worden voor de 1.000 getrouwen op de tribunes. Het veld was abominabel slecht en het bleek voor de thuisploeg onmogelijk het spel te maken tegen de Witte Leeuwen. Tegenstander Telstar daarentegen kon lekker achterover leunen en bij tijd en wijle doorjagen op de bal. Na 27 minuten een eerste wapenfeit voor de thuisploeg. Joeri Schroyen met een leuke actie vanaf de linkerkant. Deze keer niet als back, maar als middenvelder naar binnen trekkende en schieten. De bal ging over richting de lege tribunes op Zuid.

Tegenstander Telstar speelde het eerste half uur net zo belabberd als de thuisploeg maar werd verrassend genoeg in het zadel geholpen door de Limburgse equipe welke met het tandem Dengering-Saddiki op rechts weer eens compleet faalde. Omdat ook Briels en Loen onwennig, niet mannelijk acteerden in de as zat er simpelweg geen enkel voetballend vermogen in het team van trainer Ben van Dael. Een beetje de bal rondtikken achterin, op een slecht veld is vragen voor problemen. Het duurde tot de 43 ste minuut dat het goed doorjagen van Telstar resulteerde in een doelpunt. Een  fout van De Regt, werd evenaart door een fout van Janssen en Telstar speler Serrarens promoveerde het geklungel van Fortuna Sittard tot doelpunt. Rust 0-1.

Een ieder die meende dat Fortuna Sittard na de thee wakker was had het mis. Vanaf het fluitsignaal van de hervatting ontspon zich een soap eerste klasse. Er zat geen enkele lijn in het spel van de thuisploeg waar Hutten en Lekesiz voorin dan wel hard werkten maar nooit de bal fatsoenlijk aangeleverd kregen. Het was onthutsend om te zien hoe de Witte Leeuwen besloten te gaan voetballen. Met speels gemak werden de groen-gelen te kijk gezet. Tactisch, technisch maar vooral voetballend bleken de Hollanders klasse beter dan de thuisploeg. Op de 0-3 nederlaag (0-2 door Lilypaly (60), 0-3 door Keurntjes (79)) viel werkelijk niks af te dingen.

Met een kwartier te spelen werd verdediger Ferry de Regt naar voren gebonjourd maar na de 0-3 (strafschop) werd ook deze tactiek weer de prullenbak ingegooid. Fortuna Sittard zakte hedenavond massaal door de ondergrens en sommige spelers moeten zich afvragen of ze dit niveau überhaupt aankunnen. Een koude, kille maandagavond in Sittard-Geleen om snel te vergeten.

Komende vrijdag speelt Fortuna Sittard een uitwedstrijd. Tegen NAC wacht in Breda een uitdaging van jewelste, een wedstrijd ook op zich want aan motivatie kan het simpelweg niet ontbreken. Hopelijk dat het ‘Brabanders stinken’ na 90 minuten door het Rat Verlegh stadion zal klinken. Fortuna SC organiseert een busreis, ook is er sprake van een verplichte autocombi. Niks mooiers dan away-games.