Welcome to the family!

Het moderne voetbal is in de laatste decennia snel geëvolueerd. Geld speelt nog meer dan in het verleden een alles bepalende rol. Gelukkig beïnvloed emotie, passie en bezieling ook het bestaansrecht van een betaald voetbal vereniging, maar wie blind is voor de internationale veranderingen in het voetbal zal een marginale rol spelen, met op den duur een mogelijk bestaansrecht issue als gevolg. Elke vereniging is dan ook op zoek naar een balans tussen bezieling en presteren, tussen verleden en toekomst en tussen identiteit en professionaliteit.

Fortuna Sittard heeft deze balans gevonden sinds Isitan Gun en de Raad van Commissarissen  een clubbeleid samen met de achterban  hebben opgesteld.  Ons rijke verleden, de Westelijke mijnstreek identiteit en passionele trots zijn kernwaarden van Fortuna Sittard. Deze zijn in de afgelopen jaren niet alleen door een record aantal fans fanatiek uitgedragen, ook de voetbal scene in Nederland spreekt lovend over het herstel van de trotse Limburgse club en de positieve sfeer en steun van de Fortuna Sittard supporters, uit en thuis.

Voetbal taal.
In deze context speelt de afkomst van onze spelers slechts een zeer marginale rol. De tijd dat de spits ook de eigen dorpskapper was of dat de keeper ook samen met je koempel-oom in de mijnen werkte is voorbij. Face it.  Natuurlijk hebben spelers uit de eigen jeugd iets speciaals, maar op het einde van het seizoen telt alleen maar of de speler heeft gepresteerd of niet. Fortuna Sittard heeft een decennia lang gespeeld met een veredeld regionaal elftal. De resultaten, of beter gezegd het ontbreken ervan,  spreken nog steeds boekdelen.

Afkomst, religie, huidskleur, uiterlijk….het maakt Fortuna SC in de kern he-le-maal niets uit. Wat wel bepalend is of de speler zich 100% wil en doet inzetten voor onze clubkleuren, het logo, het team  en dus Fortuna Sittard. Daarnaast telt zeker ook een respectvolle, integere en liefst passionele omgang met de fans. Een huilende Kosolev op de parkeerplaats in Doetinchem, een super teleurgestelde en zichtbaar mokkende Ninaj tegen NAC, een groepsfoto met spelers en  fans langs de autobaan na Groningen uit, een met een “tegen-beter-weten-in-blessure” spelende Pinto tegen Heracles of Smeets die op een volle markt “we hate roda, we hate roda” zingt. Dat is wat de fans willen zien en voelen en die voetbal passie  kent geen afkomst, religie of huidskleur, dat is een mondiale voetbaltaal welke wereldwijd door miljoenen fans wordt gesproken!

Elke voetballer die het shirt van Fortuna Sittard draagt wordt  dan ook onderdeel van de trotse  familie.  De steun naar onze spelers  is onbevooroordeeld, loyaal en passioneel. Op onze steun kun je rekenen. 90 minuten lang. Het uitfluiten van  familieleden is iets wat wij als vereniging verafschuwen. Gevormd door de laagtij dagen van weleer kent de trouwe Fortuna Sittard achterban dan ook een prachtige traditie van “eeuwige steun”. Daar zijn we trots op!

Namens de achterban wil Fortuna SC, met het sluiten van de transferdatum, dan ook via deze wijze onze loyaliteit, dankbaarheid en openheid naar onze nieuwe spelers expliciet uitspreken:

Welcome to the family.  Be proud. Work hard. Enjoy Life! . Win with humility, lose with grace, and do both with dignity. At the end the memories we make with our family is everything”

Geef een reactie