Wereldgoal Stokkers levert belangrijke overwinning op!

Niemand zei het hardop, maar met de vernedering tegen De Graafschap nog vers in het geheugen, de wetenschap dat de onderste ploegen met enige regelmaat punten blijven pakken en met de wetenschap dat we volgende week uit naar PSV-Eindhoven mogen beloofde de zondagochtend wedstrijd tegen de Nr. 4 van de eredivisie bovengemiddeld spannend te worden. Een deel van de fans hadden al uitgerekend dat bij twee nederlagen we over 2 weken bij de laatste drie kunnen staan. Gelukkig geloofde een groter deel van de fans en alle spelers niet in dat onheil scenario. Fortuna Sittard won uiteindelijk door een werelddoelpunt in blessuretijd met 2-1 van Vitesse. In de 92e minuut zorgde Finn Stokkers namelijk op wonderbaarlijke wijze voor de winnende treffer. Ene die we zeker nog terug gaan zien in de mooiste doelpunten van 2019!

De zondagochtend begon druilerig. Wat ME wagens reden  verdwaald rondom het stadion. In het stadion kwamen de eerste supporters rond de klok van 11 uur in het FortunaHome samen.  Dat bleek een goede keuze te zijn, want DJ Nolke blies met veel enthousiaste “liters positieve energie” in het Home. Met zijn kersverse Single “Fortunezen”en “Kiek us hie en Kies us dao” kreeg Nolke de aanwezige fans op zijn hand. Lekker man!  Rond de klok van 12 ging dan eenieder goedgemutst het stadion in.

Die goede moed verdween als sneeuw voor de zon na de aftrap. Fortuna Sittard probeerde keurig verzorgt veldvoetbal te spelen, maar Vitesse keek het schaapachtig aan en speelde veel doelgerichter. Na 8 minuten had ex Fortunees Linssen de bal al in het netje liggen: 0-1. Wat Fortuna ook probeerde, het spelbeeld bleef gelijk. Fortuna tikte verzorgt -maar ongevaarlijk rond- en Vitesse kreeg de ene kans na de andere. Dankzij de keeper en de lat bleef meer ellende bespaard.

Fortuna Sittard sloot de eerste helft wel weer hoopvol af. Na enkele minuten van druk claimde het ook een penalty die het -uiteraard met behulp van de VAR-  niet kreeg.  Eigenaar Isitan Gun had genoeg gezien en zei hardop wat iedereen in Sittard dacht.

Na rust, met het spel richting de Ricksen side leek het spel te kantelen. De goedgevulde Ricken-side had nieuwe longen gevonden en steunde de geel-groenen uit volle  borst. Je voelde dat het dreigender zou gaan worden, maar ook Vitesse bleef kansjes houden. Pas na de aanvallende wissel, Hutten erin voor El Messi, kantelde de wedstrijd echt.  Een kwartier voor tijd leidde Lars Hutten, na een prachtige voorzet van Vidigal, met de gelijkmaker een Limburgs offensief in.

Vitesse leek geen schim meer van het ijzersterke collectief en op basis van lef, inzet en loopvermogen beukte het geel-groene Collectief dwars door de Arnhemse muur heen . Een raszuivere penalty (gewoon volledig hands) werd niet door de scheidsrechter noch door de VAR geconstateerd. Sja. Wat zullen we er van zeggen?  Laten we het er maar op houden dat de VAR veel te veel fouten maakt en dat er verder geen sprake van opzet bij is.  Nova had echter wel de winnende treffer op zijn voeten toen hij na de duidelijke handsbal alleen voor de keeper kwam. Maar de keeper redde fraai. Geen penalty en geen goal dus.

https://twitter.com/i/status/1089507824902815744

Het duel tegen de Nr 4 leek dus te eindigen in een gelijkspel. Op zich niet slecht. Maar daar dacht de andere invaller, Finn Stokkers, anders over. Een verloren balletje ergens ver van de goal verwerkte de jonge Rotterdammer in een zeer fraaie treffer. Een heerlijke krul zorgde voor de winnende treffer in Sittard: 2-1 en het stadion ontplofte. Er leek geen einde te komen aan het “Stokkers on fire” gezang. Heerlijk!!!!!!!!!!!!!!!!!! Het bleef nog lang gezellig in Sittard!

 

De Arnhemmers staan na het verlies in Sittard nog steeds vierde met 29 punten uit negentien duels, maar kunnen later op zondag gepasseerd worden door AZ en FC Utrecht. Fortuna staat door de eerste zege van 2019 negende met 23 punten. Een heel, heel knap resultaat. De fans die hadden uitgerekend dat we wel eens bij de laatste drie konden komen staan kunnen gerust zijn, we staan 9e 🙂

 

Geef een reactie