Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan!

Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan!

Fortuna Sittard speelde de eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor 2.240 toeschouwers in eigen huis (Trendwork Arena) tegen de Graafschap. De ‘Superboeren’ begonnen als outsider voor het kampioenschap aan het treffen. De eerste kansjes in de wedstrijd bleken dan ook niet geheel onverwacht voor onze gasten. Sterspeler Anco Janssen plaatste een vrije trap gericht in de rechteronderhoek.  Goed keeperswerk van Ferhat Kaya voorkwam een vroege deceptie. De rebound werd via een kluts over het doel gekopt.

Fortuna Sittard was gewaarschuwd en hervatte zich na een matige eerste 15 minuten. De geel-groenen vochten zich in de wedstrijd en probeerde met name via de rechterkant op te bouwen. Jeffrey Vlug liet zich enkele keren van zijn beste kant zien met een paar lepe steekpassjes die de spitsen in stelling brachten.

De diepste spits deze avond Patrick Amoah, een attractie zo bleek al snel. Aan deze jongen gaat Fortuna Sittard nog heel veel plezier beleven. Ook de andere nieuwelingen (Franco Zennaro en Kevin Kis) speelden overigens een puike pot voetbal. Het zal lastig worden uw MVP stem deze week te bepalen, want naast het viertal nieuwelingen blonk met name Timothy Dreesen, Patrick N’Koyi en invaller Aziz Khalouta uit, deze warme zomeravond.

De rust werd gehaald met 0-0. Gezien het gezapige spelbeeld geen verrassing. Tegenstander de Graafschap was misschien iets dwingender aanwezig dan de thuisploeg. De drinkpauze deed Fortuna Sittard wonderwel goed. Naar eigen aanhang speelde de Limburgers een machtige pot voetbal. Op inzet en kracht, maar ook op inzicht en techniek werd de Graafschap kapot gespeeld.

De 1-0 viel na een dik uur spelen. Trainer Wil Boessen wisselde na een uur spelen de aanvallend ingestelde spelers Jeffrey Vlug (Jordi Briels) en Patrick Amoah (Aziz Khalouta). De trainer kan niet anders geweten hebben dat na een uur spelen bij 35 graden de pijp volkomen leeg moet zijn.  Beide invallers maakten direct een gretige indruk en het was uiteindelijk Khalouta met zijn eerste balcontact (?) welke de 1-0 liet optekenen. Prachtig doorzetten van Gevaro Nepomuceno ging vooraf aan de eerste Fortuna Sittard goal van het seizoen 2013-2014.

De 2-0 volgde niet veel later. In de 83 ste minuut de voorzet van Jordi Briels richting Patrick N’Koyi, die met verachting voor zijn eigen leven zich richting bal wierp. De bal werd echter niet door onze topschutter binnengetikt maar door de Graafschap verdediger  Lazic.

Fortuna Sittard speelde vervolgens de wedstrijd professioneel uit. Zlatko Zejnilovic mocht zijn debuut maken en de 2.200 Fortunezen in het stadion zongen “Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan!”.

We zijn weer begonnen, en hoe! Fortuna SC fotograaf Rik van Mulken verzorgt in navolging van dit verslagje een fotoverslag van deze wedstrijd. Stemmen voor MVP kan middels webmaster@fortunasc.nl

Namens Fortuna SC, een prettig weekend gewenst!

Statistieken:

* Opstelling Fortuna Sittard:

Kaya

Hendrickx – Dreesen – Janssen – Kis

Vlug – Voorn – Zennaro – Nepomuceno

Amoah – N’Koyi

Ingebrachte spelers: Briels, Khalouta en Zejnilovic

* Toeschouwers: 2240

* Doelpuntenmakers:

1-0: Aziz Khalouta
2-0: e.d. (Vlatko Lazic)

Edgar Lucassen.