13 miljoen schuldsanering


‘In de eredivise, daar horen we thuis’

Fortuna Sittard wilde het afgelopen jaar liefst drie keer het faillissement aanvragen. Dat bevestigt directeur Martin Masset maandag aan L1 en Radio Fortuna SC. De financiële problemen bij de Limburgers lijken nu voorbij, want zij hebben het stadion aan fitnessbedrijf Fitland verkocht en zijn daarmee in één klap verlost van een schuldenlast van dertien miljoen euro. Fortuna hoeft in de toekomst geen stadionhuur meer te betalen en gaat verder als omnivereniging, waar handbalclub Lions ook onderdeel van worden. In de toekomst komen daar de zaalvoetballers van FSG en ijshockeyclub Noptra Eaters bij.

Fitland exploiteert sinds dit jaar de sportaccomodatie in Sittard. Daar hoort naast het stadion ook onder meer de sporthal, het welnesscentrum en een hotel bij. “Alle handtekeningen zijn gezet”, zegt Fitland-directeur Maarten van Kampen. De omnivereniging gaat gebruik maken van de diensten van Sportfive, een internationaal sportmarketingbureau. “Wij worden daar zeker beter van”, zegt Masset. “Binnen drie jaar moeten wij weer in de Eredivisie spelen, waar we thuishoren.”

Verbroedering.
Tijdens de goed bezochte Familie infosessie om 20.30 uur werden ook enkele leuke verbroederingsinitiatieven ontbloot. Zo nodigde het zeer professioneel ogende bestuur van de Lions de Fortunafans uit om as zaterdag al naar handbal hal te komen om daar de topwedstrijd  te komen bezoeken. Kaarten kunnen gratis gereserveerd worden via deze site http://www.tophandbalzuidlimburg.nl/ en..Fortuna shirt aan is verplicht! Fitland kondingde verder een lidmaatschapskaart aan waarbij je kunt fitnessen in Limburgs mooiste fitnesscentrum en er voordelen voor de BVO Fortuna Sittard en voor jezelf zijn.

De mini persconferentie eindigde in de juiste sfeer, een licht gevoel in het hoofd, maar wel met beide voeten op de grond.  Het bestuur van Fortuna SC wil tot slot alle partijen zeer danken voor hun bijdrage /van groot tot klein/ aan de redding van onze club. Wil je de quotes van Martin Masset nog eens nalezen, kijk dan hier https://twitter.com/vrouwefortuna. De intregrale radio uitzending zal waarschijnlijk op dinsdagavond via deze webiste online komen te staan.

Links Jo Abelshausen, Maarten van Kempen en Martin Masset.

Onze gladiator en zijn welverdiende moment of glory.

Veel mensen namen de moeite om Martin Masset en zijn medevechters te laten vertellen over deze zegetocht.

Martin zet een handtekening onder een deal waar Lions en Fortunafans van profiteren, de clubs en Fitland. Circulair ondernemen in de praktijk gebracht.

 

 

de mannen van de radio

Bron Radio Fortuna SC (klasse uitzending!!), L1, foto’s: Janko Knops

Geef een reactie