Afscheids-Interview Jorrit Smeets over zijn Fortuna Sittard!

In 2016 maakte Jorrit Smeets transfervrij de overstap van Roda JC naar Fortuna Sittard. Een gevoelige transfer maar omdat hij bij zijn oude club niet gewaardeerd werd en graag wilde voetballen belandde hij in Sittard. Hij startte op amateurbasis bij Fortuna en groeide daar in enkele jaren tijd uit tot vaste kracht binnen de selectie en ook als een ware publiekslieveling. Jorrit was op en zeker ook naast het veld een Fortunees, leider en aanjager van succes en sfeer. Fortuna SC TV is dan ook trots op het interview dat we met Jorrit hebben gehad tijdens zijn afscheidswedstrijd tegen FC Twente.

Jorrit staat in Sittard bekend als een harde werker die samen met zijn teamgenoten de wederopstanding van Fortuna heeft meegemaakt; van lelijk eendje onderin de Jupiler League naar trotse Eredivisionist. Ondanks het feit dat hij geboren is in Landgraaf en zijn carrière startte in Kerkrade stak hij zijn gevoelens voor zijn oude club nooit onder stoelen of banken tot vermaak van de Sittardse fans, altijd voorop in de strijd en ook altijd klaar om een feestje te vieren met de fans. We herinneren ons allemaal nog wel het uitvak bij Jong Utrecht in het promotieseizoen waar hij samen met Djibril Dianessy op krukken aan kwam strompelen om nog met het uitvak te feesten lang nadat de stadionlampen al gedoofd waren.

In het seizoen 2020/ 2021 kwam er na 124 wedstrijden in het geel groen een einde aan zijn carrière bij Fortuna waar hij mede door een corona besmetting zijn basisplek verloor. Om deze reden besloot hij te kiezen voor perspectief op speeltijd en vertrok hij vlak voor het sluiten van de winter transferperiode naar Almere City. Momenteel wordt hij aan de kant gehouden door een blessure maar hij hoopt met zijn huidige team eveneens de gang naar de Eredivisie te kunnen maken.

Corona zorgde er in Februari voor dat Jorrit bij zijn vertrek geen afscheid kon nemen van de fans omdat de stadions vrijwel het gehele seizoen leeg moesten blijven. Afgelopen zaterdag, 14 augustus, bij aanvang van het nieuwe seizoen kreeg hij deze kans alsnog. Jorrit bedankt zijn familie die mee was voor hun steun maar ook zijn voetbalfamilie voor alle steun en hij beloofde nog vaak naar zijn oude club te komen kijken want als speler eindigde het wellicht maar Fortuna heeft er een fan bij aldus Jorrit.

Voor de fans geeft Jorrit Smeets een uniek interview op Fortuna SC TV.

Jorrit, namens alle supporters: nogmaals bedankt voor je inzet Fortunees!

Geef een reactie