Afscheidswedstrijd van Roger Juffing

Sittards beste keeper ooit stopt er mee

Roger Juffing, een naam onmiskenbaar verbonden aan de Westelijke Mijnstreek. Een begenadigde keeper welke tussen 1995 en 2011, 8 wedstrijden keepte voor zijn Fortuna Sittard. Een cultheld, een jongen van de stad welke altijd normaal bleef. Niet vies van een biertje of een frietje met. Een familie-man, en zeker niet vies van arbeid.

Roger Juffing speelde voor RKVV Almania vooraleer naar Fortuna Sittard te verkassen. De doelman maakte op 23 augustus 1995 zijn debuut in het betaalde voetbal, in het Oosterpark tegen FC Groningen. Een rode kaart voor 1 ste doelman Arno van Zwam betekende deze woensdagavond dat Raphael Losada mocht gaan douchen en de 21 jarige Roger Juffing zijn debuut kon maken in de Nederlandse Eredivisie. Trainer deze dagen Pim Verbeek met in het elftal grote namen als Mark van Bommel en Fernando Ricksen.

Inmiddels 41 jaar (11-05-1974) en een gesloopt lichaam (o.a hernia). Roger Juffing bleef echter altijd op niveau voetballen en werd door zijn laatste club SC Susteren voorgedragen voor een afscheidswedstrijd. Het mag ook wel, een 20 jaar durende jongensdroom welke Juffing bracht bij Fortuna Sittard, Patro Eisden, VV Spaubeek, RKVV Almania en SC Susteren.

Op zondag 30 augustus 2015 hangt Roger Juffing zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Hij blijft vast behouden voor het voetbal, maar om 13.30 uur (locatie SC Susteren) is hij voor het laatst te aanschouwen als doelman op de Limburgse velden. Misschien ook wel als laatste man, een positie welke hij bij VV Spaubeek 3 jaar lang met veel plezier vervulde. Ook bij Almania (nacompetitie, personele problemen) wist hij als laatste man beslissend te zijn. Een legendarische vrije trap.

Een besproken persoonlijkheid, niet de allerbeste maar toch. Sittardenaar Roger Juffing is een begrip in onze mooie stad en verdient een prachtig afscheid. Ondermeer de oud-Fortunezen Ruud Kool, Robert van der Weert, Dave Quadvlieg, Regillio Simons, Ivo Pfennings, Bart Meulenberg, Michel Reijnders, Freek de Winter, Bart Meulenberg, Rico Goffin, Mark van Bommel en Bert van Marwijk hebben toegezegd te komen. Patrick Paauwe en Fuat Usta hopen aanwezig te kunnen zijn. Het wordt één grote happening in Susteren. Voor de fun met een serieuze ondertoon en voor iedereen die geïnteresseerd is. Nog één keer: Roger Juffing.

Nawoord: deze link wilt u niet missen, o.a Roger Juffing na de wedstrijd Almania – Fortuna Sittard in 2007. Oldskool met een 1-1 uitslag.

Fortuna SC, Linford