Ajax-Fortuna Sittard: Samen Nao Veure!

Aanstaande zondag treft Fortuna Sittard de nummer twee van de Eredivisie: Ajax Amsterdam. De club uit de hoofdstad was afgelopen week hot topic in Nederland. In de achtste finale van de Champions League waren de Amsterdammers Real Madrid met 1-4 de baas. Daarmee wist de ploeg van Ten Hag zich te verzekeren van een plekje in de kwartfinale. Een prestatie die voor het Nederlandse voetbal ontzettend belangrijk is.

De kwartfinalist van de championsleague tegen de promovendus uit Sittard. Ga er maar vanuit dat menig bookmaker een “1” invult. Zonder negatief te willen zijn, dat is natuurlijk ook gewoon de realiteit. Ajax Amsterdam verkeert momenteel in topvorm, scoorde de laatste wedstrijden met het grootste gemak een handvol goals, waaronder 5 tegen Nac, 3 tegen Feyenoord en 4 tegen Real Madrid. Een soortgelijk aantal kregen de Fortunezen tegen de  Graafschap, Heracles en Heerenveen om de oren “gewapt”.  Een mission impossible op voorhand?

Geen vrees.
“Nee joh”. Voetbal blijft voetbal. Ajax heeft dit seizoen eerder aangetoond soms te lange fases niet geconcentreerd te kunnen of willen voetballen. In de afgelopen week was alles en iedereen met de wedstrijd tegen Real Madrid bezig. De slogan daarbij was”your dreams are  now“.  Met wat geluk aan Fortuna Sittard zijde is een deel van de Amsterdamse selectie nog in dromenland waardoor de kansen op een resultaat voor de geel-groenen groter kan zijn.  Voeg daar aan toe dat het zware programma van Ajax ook ergens zijn tol zal eisen en last but not least,  wat hebben we nu te verliezen?  Het enige dat we kunnen verliezen is respect, zelfvertrouwen en fitte spelers voor de komende wedstrijden.   Met een dikke 600-tal fans die de club vurig zullen aanmoedigen is niks onmogelijk. Eens zien of het uitvak ook de Arena stil kan krijgen (net zoals Rotterdam en Eindhoven) ;).

Ajax Amsterdam
Ajax is de huidige nummer twee van de Eredivisie. Om PSV in het spoor te blijven is een overwinning noodzakelijk. Ronald de Boer verwacht dat Ajax komend weekend een warm onthaal wacht in de eigen Johan Cruijff Arena. Volgens De Boer is het gunstig voor de formatie van Erik ten Hag dat het na de Europese stunt in Madrid een thuiswedstrijd speelt. “Dat scheelt nog wel hoor. Als ze naar Sittard hadden gemoeten, had het best zwaar kunnen zijn voor ze,  De Ajaxieden wordt straks in de Johan Cruijff Arena onthaald als helden. Dat helpt mee om er in elk geval voor te zorgen dat ze geen belangrijke competitiepunten verspelen in de strijd om het kampioenschap.” aldus een zelfverzekerde de Boer. Wij verwachten dat Ten Hag de nodige spelers rust gaat geven na de wedstrijd in Madrid.  De opstelling is op moment van schrijven niet alleen te maken, het is verder ook niet echt relevant :).

Fortuna Sittard
De verwachting is dat Fortuna, evenals in de uitduels tegen Feyenoord en PSV in een 4-4-2 zal aantreden. Fortuna moet het doen zonder de geblesseerde Dammers, Syhre, Ninaj, Vlijter, Dianessy, Stokkers, Zeka. Op de weg terug lijken Ninaj, Stokkers en Zeka te zijn, maar wij verwachten dat ze aanstaande zondag nog geen deel uit zullen maken van de selectie. De grote vraag is wie Fortuna in de defensie gaat opstellen, muv de linksbank positie lijkt het namelijk alsof onze trainers lootjes trekken. Vanwege het dramatische optreden van Dembele tegen AZ, verwachten wij in ieder geval dat iemand anders het op de rechtsback positie mag proberen. Wij gokken erop dat Ramirez na Essers, Ciranni, MacIntosch, Ninaj en Dembele de zesde speler gaat zijn die het mag proberen.Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Ramirez, Heerings, Rodriquez, Pinto; Diemers, Balic, Smeets, Hutten; Novakovich, Lamprou.

#Samennaoveure
Los van het resultaat tegen Ajax, de competitie bevindt zich nu in de beslissende fase. Fortuna zal linksom of rechtsom een punt of 10 dienen te pakken om volgend jaar ook weer eredivisie in Zuid-Limburg mogelijk te maken. Dat mag tegen Ajax, maar reëler  lijkt het dat de punten tegen Emmen, Nac, Willem II of VVV gepakt dienen te worden. Zaak is het in deze fase de rijen te sluiten en alles te geven wat we als Fortuna Sittard in huis hebben. Spelers, trainers, vrijwilligers en fans. Samen zijn we Fortuna Sittard, Samen Nao Veure. Gas erop! Next stop: Amsterdam.

 

Geef een reactie