Ajeugd degradeert naar 2de divisie

De Ajeugd van Fortuna Sittard leek in het begin van het seizoen zonder enige moeite zich te handhaven in de landelijke  1 ste divisie. Schorsingen, vormverlies maar net name blessures teisterden echter het team van trainer John Taihuttu.

De degradatie van Fortuna Sittard mag gerust een sportieve ramp worden genoemd. In de wandelgangen wordt nu reeds gesproken over een verloren lichting waarbij FH wel het geluid opvangt dat er (slechts) twee spelers van de Ajeugd zullen doorstromen naar Jong Fortuna Sittard.

Komende jaren wenst Fortuna Sittard het gedeukte (jeugd)imago constructief aan te pakken. Met name Kevin Hofland heeft plannen om de jeugdopleiding weer naar het gewenste niveau te tillen. Eén en ander gaat uiteraard echter gepaard met energievelden, financiën en een juiste flow. Het mag duidelijk zijn dat de doelstelling van onze Ajeugd ‘kampioen worden’ moet zijn.

Nawoord: in de halve finale van de play-offs verloor Fortuna Sittard A1 op eigen veld met 3-1 van FC Dordrecht. Hoewel onze jongens in de uitwedstrijd met 0-1 voorkwamen verloren we ook deze pot voetbal met klinkklare cijfers: 4-1. Over en uithuilen!

Bron: FH, Home of True Support!