Alain Cornelissen vecht zich terug!

Doelman sluit komend seizoen aan bij selectie Fortuna Sittard

Hedenmiddag om 12.00 uur speelt de Ajeugd van Fortuna Sittard in Buchten (velden HBC) tegen de leeftijdgenootjes van Elinkwijk. Onze under 19 kende een moeilijk seizoen in de Nike A-junioren 2 de divisie B en eindigde enigszins teleurstellend op een 3 de plek. Wie onze Ajeugd dit seizoen volgde weet echter dat de groep de nodige tegenslagen diende te overwinnen. In de strijd om het kampioenschap kwam men uiteindelijk 5 punten te kort. Eén van de bepalende spelers die reeds vroeg in het seizoen moest afhaken met een knieblessure was doelman Alain Cornelissen.

CV Alain Cornelissen (28 september 1995)

·         SV Langeberg: 08-1999 t/m 09-2001

·         Roda JC: 10-2001 t/m 09-2004

·         KRC Genk: 10-2004 t/m 01-2012

·         Fortuna Sittard: 02-2012 t/m heden

De kwaliteiten van Alain Cornelissen vielen scout Henk Brinkhuis in 2004 reeds op. Onze hoofdscout was dan ook maar wat blij toen Fortuna Sittard de doelman begin 2012 wist binnen te hengelen. De keuze voor een terugkeer naar Nederlands Limburg mede gevoed door longvlieskanker van opa Van de Sanden. Samen met moederlief Anita Van de Sanden de grootste fan van de 18jarige Limburger.

Tot op de dag van heden vecht opa Van de Sanden met opgeheven hoofd tegen zijn ziekte. Een strijd die doelman Alain Cornelissen ook typeert. Het jonge supertalent kende de afgelopen jaren namelijk de nodige tegenslag.  Nadat eerst de kruisband van zijn rechterknie afscheurde (2012) was het dit seizoen (2013) de beurt aan zijn linkerknie. Menig voetballer zou deze tegenslagen niet te boven komen. De 18 jarige Cornelissen is echter strijdvaardiger dan ooit: “Het gaat de goede kant op met me. Na 5 maanden revalidatie ben ik inmiddels bezig met kracht en looptrainingen op het veld. Eind juli, begin augustus ben ik weer 100%. Komend seizoen 2014-2015 zit ik bij de selectie en ik heb er zin in!”

In welke rol Alain Cornelissen direct belangrijk kan en zal zijn voor Fortuna Sittard is nog te bezien. Ferhat Kaya en Glenn Daniels twijfelen nog over een langer verblijf in Sittard zodat de status van 3 de doelman snel kan wijzigen. Voor de doelman zal het belangrijk zijn om blessurevrij te kunnen werken aan vorm en speelminuten. De vorm die de Limburger in het begin van het seizoen 2013-2014 etaleerde. De eerste 10 wedstrijden van het seizoen bleek Fortuna Sittard u19 met Alain Cornelissen in het doel namelijk onverslaanbaar; er werden 8 wedstrijden gewonnen met 2 gelijke spelen. Het kampioenschap in de 2 de divisie B leek al snel een formaliteit en Cornelissen mocht van trainer Wil Boessen als Ajeugdspeler meetrainen bij de hoofdmacht. Een bevestiging van zijn potentie. Totdat het noodlot dus toesloeg. Niets ten nadele van zijn vervangers Dino Julicher en Zico Neissen, maar de statistieken met en zonder Alain Cornelissen zijn zondermeer opvallend te noemen.

Hedenmiddag staat Alain Cornelissen samen met zijn moeder en zijn opa langs het veld in Buchten. De speler wilt geen minuut missen van zijn collega’s. Inzet hedenmiddag een finaleplek van de play-offs voor promotie naar de 1 ste divisie. Onze jongens verdedigen een 0-3 voorsprong en niets lijkt een allesbeslissende finalewedstrijd in de weg te staan. Kansen en bedreigingen gaan echter hand in hand, De Limburgse doelman kan het weten. Onderstaande een kort filmpje over het herstel in revalidatiecentrum Wijkel in Heerlen: Alain Cornelissen vecht zich terug.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen