Awayday again…..op naar Den Bosch

Aanstaande vrijdag, 24 oktober staat alweer het volgende duel voor Fortuna op het programma. Men speelt nu binnen 11 dagen 4 wedstrijden. Van de ene kant wellicht een aanslag op de conditie, van de andere kant wel voldoende mogelijkheden te laten zien dat men wel degelijk kan voetballen, of en dat is het meest pessimistische scenario, een aanslag op het toch al wankele zelfvertrouwen van de spelersgroep en het vertrouwen van de supporters. De tijd(bom) tikt weg…..

Het duel, dat wordt gespeeld in Brainwash stadion de Vliert, ja zo heet het echt, bied op voorhand niet veel houvast op een goed resultaat. Afgelopen seizoen werd er nog 0-0 gespeeld in Den Bosch, een resultaat waar je bijna voor zou tekenen vandaag de dag als supporter van Fortuna.

Beelden van vorig seizoen (Bron : Niels van Renen)

Trainer Ruud Kaiser is geschorst en zal het coachen moeten overlaten aan zijn assistenten Fred van der Hoorn en Jan van Grinsven. Allemaal namen uit het hart van de club, zoiets zou bij Fortuna zeker niet misstaan, denk ik persoonlijk wel eens.

FC Den Bosch staat vandaag 14e in de stand en dat zal ook niet tot tevredenheid stemmen. Hun laatste punten werden behaald op 19 september. Sindsdien werden alle volgende wedstrijden verloren. Tegen Fortuna´s laatste tegenstander jong PSV zelfs met 5-1 ! Met Anthony Lurling heeft Den Bosch weer een verloren gewaande zoon in zijn midden. Verder staat er met spits Erik Quekel een gevaarlijke man voorin, die dit seizoen al 5 keer het net liet trillen. Naast de schorsing voor de trainer is ook verdediger Tahapary geblesseerd en zal niet mee kunnen doen aanstaande vrijdag.

In totaal speelden de twee teams 29 duels tegen mekaar en won Fortuna 11 keer, speelde men 8 keer gelijk en trok Den Bosch 10 keer aan het langste eind. De doelcijfers waren 42 voor Fortuna en 41 voor Den Bosch. Men ontloopt cih dus over al dei jaren niets. Of dat vrijdag ook zo zal ijn, wie zal het zeggen…….

Fortuna Sittard dan. na de wedstrijd maandag dropen de supporters wederom teleurgesteld af, niet tevreden met het spelbeeld niet tevreden met het resultaat. Door de terecht verkregen penalty werd het nog 1-1 door publiekslieveling Seku Conneh, voor het overige was Fortuna aanvallend zeer matig en vielen verdedigend wederom enorme gaten en was het te danken aan keeper Kaya (en het onnauwkeurig afwerken van de jonge TL buizen) dat het bij 1 tegentreffer bleef.

Of de geblesseerde Elroy Pappot fit genoeg zal zijn om vrijdag weer te spelen, is, bij het maken van dit bericht, niet bekend. Datzelfde geldt voor Roel Janssen, die, reeds licht geblesseerd gestart, maandagavond nog even een schop kreeg, die het er eerst naar liet uitzien dat ie het veld moest verlaten. Fatih Turan keert terug van een schorsing, maar gezien zijn laatste optredens zou een plek op de bank ook geen verkeerde plaats zijn voor hem. De hoop van velen is er op gevestigd dat Seku Conneh eindelijk nu eens zijn verdiende kans krijgt ten faveure van Donny de Groot en wellicht ook een verrassend fris ogende Jordi Baur weer minuten mag maken. Hoe de opstelling eruit gaat zien, wellicht is dit morgen bekend na de laatste training.

Helaas is het echter zo dat niet de supporters de opstelling bepalen maar dat gedaan wordt door de trainersstaf van Vossen / Kooistra. De 18e plek die we nu bezetten is helemaal niet iets om trots op te zijn, in tegendeel. Roepen dat we vrijdag moeten winnen, dat doe ik ook, maar met enige vorm van realisme, vrees ik ervoor. Toegegeven, ik zal juichen als we scoren en zeker als we winnen, maar zeker hiervan zijn ´that is another cookie´, aldus Louis van Gaal vandaag.

​Fortuna wordt in Den Bosch wederom gesteund door twee volle bussen, zijnde ca. 110 man. Vanaf deze plek alvast heel veel respect voor iedereen die het toch weer kan opbrengen om de reis mee te maken.

De wedstrijd zal vrijdag aanvangen om 20.00u en staat onder leiding van scheidsrechter van den Heuvel.

Fortuna SC, Harald