Barst de strijd om Schuurs los?

De strijd om de handtekening van het talent Perr Schuurs is in volle gang. Voor de zeventienjarige speler van Fortuna Sittard is volop interesse. De Limburgse Jupiler League-club moet vrezen de jonge centrale verdediger voor de start van het seizoen kwijt te raken.

Technisch manager Marcel Brands van PSV was vrijdagavond aandachtig toeschouwer bij de oefenwedstrijd tussen Fortuna Sittard en de Duitse Oberliga-club SV Bergisch Gladbach 09. In het Duitse Koningsbosch zag Brands de aanvoerder van de Limburgers in actie. De Eindhovenaren volgen Schuurs al langer, maar lijken nu plotseling haast te maken met het aantrekken van het talent.

Deze week liet PSV Suently Alberto en Damian van Bruggen gaan. De twee verdedigers van Jong PSV verkasten respectievelijk naar NEC en VVV-Venlo. Schuurs zou een perfecte aanvulling voor Jong PSV zijn. Hij kan dan, net als bij Fortuna Sittard, uitkomen in de Jupiler League en zich ontwikkelen bij een Nederlandse topclub. PSV kan hem dan klaarstomen voor de stap naar het eerste elftal.

PSV is niet de enige club die belangstelling voor Schuurs heeft. Ook buitenlandse clubs mengen zich in de strijd om de centrale verdediger. Eind vorig seizoen werkte Schuurs – zoon van ex-handbalinternational Lambert Schuurs – al eens een stage af bij Liverpool terwijl ook vanuit Duitsland veel interesse is. Duitse media berichtten al eens dat Bayern München Schuurs heeft bekeken, maar ook Borussia Dortmund, Schalke 04, Borussia Mönchengladbach en RB Leipzig zijn al eens genoemd als geïnteresseerde clubs.

Schuurs debuteerde afgelopen seizoen, op 14 oktober 2016, in het Nederlandse betaalde voetbal in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (2-0 winst voor Fortuna). Hij speelde dertien duels, waarin hij twee keer scoorde. Het contract van de 1 meter en 91 centimeter lange Schuurs bij Fortuna loopt nog tot medio 2019.

Bron: Voetbal International