Bekert Fortuna door?

Na het teleurstellende puntenverlies tegen FC Eindhoven moet de knop snel om bij Fortuna Sittard. Aanstaande dinsdag staat een bekerduel met Go Ahead Eagles op het programma. De inzet is een plek bij de laatste zestien van het KNVB bekertoernooi. In de vorige ronde rekende de Deventenaren af met de amateurs van Barendrecht, met veel pijn en moeite wisten de Eagles een 1-3 overwinning uit het vuur te slepen. Ook Fortuna had aan de amateurs van Noordwijk een zware kluif, een nipte 0-1 overwinning was genoeg om door te bekeren.

Degradant Kowet begon zeer teleurstellend aan het seizoen. De laatste weken hebben de Eagles zich uitstekend hersteld. Tegen Jong Ajax en Oss werden ruime overwinningen geboekt: 4-1 en 1-6. Ook in de lastige uitwedstrijd bij De Graafschap werd er een puntje gepakt. Ruim één maand geleden verloren de Eagles voor het laatst: Cambuur was destijds met 1-3 te sterk.

Go Ahead Eagles

Het is moeilijk te zeggen met welke instelling de Deventenaren komende dinsdag naar Sittard afreizen. Spaart trainer Leon Vlemmings sterkhouders als Suk, Overgoor, Langedijk en Hendriks voor het competitie duel tegen Jong AZ? Of zien we Kowet dinsdag op volle sterkte in Sittard verschijnen? Het is voor Fortuna te hopen dat spits Hendriks (8 goals) en linksbuiten Langedijk (3 goals) rust krijgen. Het tweetal heeft het de laatste weken op de heupen en is een ware plaag voor iedere verdediging.

Fortuna Sittard

Aan de kant van Fortuna Sittard verwachten we de nodige wisselingen in de basisopstelling. Drie dagen na de ontmoeting met de Eagles staat het zeer belangrijke duel met De Graafschap op het programma. Bij winst kunnen de Fortunezen zich verzekeren van de periodetitel, een play-off ticket en 75.000 euro. Een zekerheidje is dat doelman Özer plaats neemt onder de lat. Na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd tegen Noordwijk gaf de Turkse doelman aan dat het is afgesproken dat hij dit seizoen zal keepen in bekerwedstrijden. De kans is groot dat ook bankzitters Essers, Askovski, Malsa, Hutten en Engin op het wedstrijdformulier bij de eerste elf terug gevonden gaan worden.