Esmeralda Jaspar – Marieke Vanwersch – Jiska Theunissen – Chayenne Corstjens

Maisam Wehbe – Sitha Caessens – Demi Schipper

Laura Gerards – Mariëlle Janssen – Roos Notten

Wissels:

30′ Kyone Lacroix voor Esmeralda Jaspar

58′ Kelsey Lamers en Jorieke van Zandvoort voor Mariëlle Janssen en Jiska Theunissen

76′ Dionne Vasmeer voor Sitha Caessens

Kaarten: Geel voor Kyona Lacroix, Maisam Wehbe en Sitha Caessens. Allen voor het zeggen van “kut”.

De beloften van de vrouwen hebben zondag een eenvoudige middag gehad. In Venray was de plaatselijke SV de tweede tegenstander van de competitie. Vanaf de aftrap was meteen duidelijk wie de betere zou zijn. SV Venray werd meteen vast gezet op de eigen helft. Na 9 minuten spelen besloot Mariëlle Janssen dat er lang genoeg 0-0 op het scorebord stond en zorgde met een snelle hattrick (9e, 10e en 13e minuut) ervoor dat de overwinning al zeker was. In de 33e minuut was het wederom Mariëlle die scoorde met een schot vanaf de rand van de 16. 5 minuten later was het Demi Schipper die aantekende voor de 5-0. Het laatste woord in de eerste helft was, niet geheel verrassend, voor Mariëlle die alweer haar 10e van het seizoen maakte.

Na de rust ging Fortuna verder met verbeteren van het doelsaldo. Sitha Caessens schoot 6 minuten na rust vanaf 20 meter de 0-7 erin. Hierna was het de beurt aan Venray om de score toch iets draaglijker te maken. Na een duwtje in de rug legde scheids, die een aantal eigen regels in had gevoerd, de bal op de stip. Sharon Hendrix benutte de penalty feilloos. Helaas voor Venray ging Fortuna hierna weer verder met de ene na de andere aanval. In de 60e minuut werd Demi in de diepte gestuurd door Maisam Wehbe. In plaats van de 16 in te lopen besloot Demi het mooi te doen en schoot van buiten de 16 de 1-8 erin. 2 minuten na de 1-8 was het Shani Mooijman die de Venrayse score verdubbelde door een klutsbal erin te frommelen. 4 minuten voor tijd was het de op één na kleinste vrouw van het veld die met het hoofd scoorde. Melissa Winthaegen liet zien dat ze naast een goede keeper ook een aardig balletje kan trappen en gaf een prima voorzet na een kort genomen corner. Laura Gerards stond vrij bij de 2e paal en kon makkelijk inkoppen. In de blessuretijd was het Laura die voor het slotakkoord tekende en de 2-10 op het scorebord schoot.

Opmerkelijk: Marielle Janssen lijkt het record van Messi te willen gaan bereiken: ze heeft slechts 34,5 minuten nodig om te scoren gemiddeld gezien.

Bron: Fortunasc, Jori Knops