Berooft Fortuna Telstar van ongeslagen status?

Aanstaande vrijdag gaat Fortuna op jacht naar de eerste uitoverwinning in de Jupiler League. Hiervoor zal het Telstar moeten verslaan, dat na zes speelrondes nog ongeslagen. Vijf maal speelde de Witte Leeuwen gelijk, eenmaal werd er gewonnen. Onder andere tegen de nummer 1(Jong Ajax), 3(MVV), 4(MVV) en 5(Jong AZ) van de ranglijst werd er knap één puntje gepakt. Het bekeravontuur van de Ijmuidenaren kwam vroeg ten einde. Tegen tien man van VVSB werd er met 4-1 verloren.

Op basis van resultaten uit het verleden, gaat het een moeilijke avond worden voor Fortuna. De laatste overwinning tegen de ploeg uit Velsen-Zuid werd zo’n 2.5 jaar geleden geboekt. Destijds wist Fortuna een ruime 5-0 overwinning te boeken. Aziz Khalouta scoorde destijds een hattrick in vijf minuten. De laatste uitoverwinning in Velsen dateert zelfs alweer uit 2006. Vorig jaar eindigde beide ontmoetingen tussen Fortuna en Telstar in 1-1. In de uitwedstrijden kwam Fortuna in de 90ste minuut op een 0-1 voorsprong. Deze voorsprong werd in de 93 ste minuut alsnog weggeven, een enorme blunder van doelman Ter Wielen gaf Telstar de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Weet Fortuna na 11 jaar eindelijk weer eens drie punten te pakken in Velsen?

Telstar

Telstar bezet momenteel de tiende plaats van de ranglijst, maar door de tot op heden uitstekende behaalde resultaten gaat het zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden. Waar de zwakte van de Witte Leeuwen in de verdediging lijkt te liggen, beschikt de ploeg over een uitstekende voorhoede. De driemans voorhoede bestaande uit Luxemburg international Rodriques, cultheld Platje en Reading huurling Novakovich maakt indruk in de eerste weken van het seizoen. Ook wisselspeler Mohamed Hamdaoui vond al drie keer het net. Verwachte opstelling SC Telstar: De Boer, Sno, van Iperen, van Huizen, Brito; Osman, Korpershoek, Schouten; Rodrigues, Novakovich, Platje

Fortuna Sittard

Fortuna lijkt opnieuw over een bijna complete selectie te beschikken. Alleen de langdurig geblesseerde Vlijter en de geschorste Smeets ontbreken in Velsen. Of aanwinst Hutten ondertussen speelgerechtigd is, is op het moment van schrijven nog niet bekend. Naar verwachting zal aanvoerder Schuurs net als vorige week een linie doorschuiven. Vorige week werd zijn plaats in de verdediging opgevangen door Essers. Hoogstwaarschijnlijk zal Essers opnieuw aan de aftrap de verschijnen, maar ook Heerings is een kanshebber voor een plaats in de basisopstelling. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Essers, Dammers, Ospitalieri; Schuurs, Saddiki; Semedo, Dianessy, Askovski; Stokkers.

Wilt u Fortuna steunen in Velsen-Zuid? Tot donderdagavond kunt u een kaartje kopen bij Wilsport!