Beschamend RKC wordt beloond: 0-1

Aan de ongeslagen thuisstatus van Fortuna Sittard is een einde gekomen. In een wedstrijd met vele gezichten werd de achteraf beslissende treffer al na 3 minuten gemaakt. De opening was daarmee duidelijk voor de bezoekers uit Waalwijk die in die fase af en toe prima verzorgt voetbal lieten zien. Fortuna Sittard kon daar het eerste half uur weinig tegenin brengen. Op basis van inzet kantelde het laatste kwartier van de eerste helft, waarbij invaller Dianessy de gelijkmaker op zijn voeten had toen hij alleen op de keeper mocht , maar de hoek bleek net iets te moeilijk. De laatste 5 minuten was er volop druk en dat gaf hoop voor de 2e helft.

In de 2e helft zakte RKC in en ging Fortuna Sittard op basis van met name kracht en inzet op zoek naar de gelijkmaker. De mogelijkheden kwamen er volop. Dianessy, Briels en Aziz tot twee maal toe kregen open kansen, hij wilde er echter niet in. Rkc begon daarna al vroeg in de wedstrijd met irritant tijdrekken en toen ook dat niet leek te helpen begonnen ze de Fortunezen ook om te duwen, te trappen en te slaan.

Het resulteerde in een kaarten regen voor het zwaar irritante RKC, maar de beloning bleef uit. Een keihard genomen vrije trap werd uit de hoek geronsold , de doorgebroken Aziz werd voordat die alleen op de keeper mocht gaan simpelweg omver geschopt en de vrije trap die daarop volgde werd met twee vuisten door de verdediging (!) weg gebokst. De scheidsrechter keek erna en deed…niks. Zo werd Fortuna Sittard de verdiende gelijkmaker ontnomen en de ploeg die er een ordinaire schop,- en tijddrekpartij van maakte beloond….sja… ook dat is voetbal.

foto’s: Leo Everard> http://www.everard-elsloo.nl