Dames bekeren verder

Eerste elftal:
Nadat vorig seizoen SV Someren in de beker nog te sterk was voor de beloften (1-1, 6-5 na penalties), was het dit jaar het eerste elftal dat het tegen de Brabanders op mocht nemen.
Na een slechte start, waardoor de gasten na 5 minuten te gemakkelijk op 0-1 konden komen via een snelle counter over de rechter flank, herpakte Fortuna zich goed. Na een klein half uur spelen was de achterstand al omgebogen tot een 3-1 voorsprong. Annika Pluijmen maakte de gelijkmaker door een rebound van dichtbij binnen. Nadine Hanssen kreeg even later veel ruimte bij een corner van Vera Wanrooij en kopte prima in de hoek. Wederom Annika Pluijmen zorgde voor de ruststand door een vrije trap op de rand van de 16 over de muur in de kruising te krullen.
Wat restte was een saaie tweede helft waarin er nog maar weinig kansen waren voor beide teams. Vlak voor tijd maakte Jill Vusschers er voor de statistieken nog 4-1 van door een fout van de Somerse keepster af te straffen.

5′ 0-1: Monique Slenders
10′ 1-1: Annika Pluijmen
16′ 2-1: Nadine Hanssen
28′ 3-1: Annika Pluijmen
88′ 4-1: Jill Vusschers

C-jeugd:
De C-jeugd speelde zaterdagmiddag uit bij DVO C3. De Fortuna-meiden begonnen goed aan de wedstrijd en deden zeker niet onder voor de leeftijdsgenoten uit Overhoven. Fortuna verzuimde voorin de goede kansen die het creëerde af te ronden. DVO deed dit, met wat geluk, wel en dus stond het 2-0 voor DVO onder rust. Na rust was DVO wel de sterkere en liepen dan ook uit naar een enigszins geflatteerde 5-0.

Beloften:
De beloften hadden geen competitie- of bekerwedstrijd maar een oefenwedstrijd tegen de dames van RKSV Olympia Schinveld. De beloften, waar ook diverse C-spelers mee deden, wonnen met 0-5 dankzij doelpunten van Rimke Eurlings (3x), Caroliena Wolters en Melissa Mols.

Foto’s: Janko en Jori Knops