Maartje Keulen – Loes Plantaz – Glynis Vromen – Jiska Theunissen (77′ Maisam Wehbe)
Mariëlle Janssen – Shirley Kocacinar – Liv Aerts
Wissels:
Melissa Winthaegen – Marieke Vanwersch – Maisam Wehbe – Charlotte Schings – Sitha Caessens
Doelpunten:
45′ 0-1: Frederique Bonink
66′ 0-2: Joyce Overkleeft
69′ 1-2: Maartje Keulen
84′ 1-3: Lorraine Prade
Onze vrouwen hebben zaterdag de topper tegen Buitenveldert verloren. De Amsterdamse bezoekers maakten optimaal gebruik van de fouten in de Sittardse verdediging en het gebrek aan scherpte voorin.
Fortuna begon goed aan de wedstrijd met binnen de minuut een grote kans voor Liv Aerts. De topscoorster van de Topklasse verzuimde echter voor een droomstart te zorgen en schoot naast de Amsterdamse goal. Fortuna bleef de aanval zoeken en kon meerdere keren gevaarlijk worden via Shirley Kocacinar en wederom Liv Aerts. Het enige gevaar van Buitenveldert kwam uit een goed genomen vrije trap die stijlvol uit de hoek gehaald werd door Katja Demacker. In de blessuretijd van de eerste helft was het Frederique Bonink die gebruik maakte van een dekkingsfout en via de handen van Katja raak kon koppen.
De tweede helft trok Buitenveldert de wedstrijd meer naar zich toe en kregen de bezoeker ook meer kansen. Katja hield Fortuna eerst nog in de wedstrijd met enkele knappe reddingen, maar leidde in de 66e minuut 0-2 in. Ze raapte een (onbewuste?) terugspeelbal in haar handen. De indirecte vrije trap die volgde werd breed getikt en door Joyce Overkleeft hard tegen de touwen geschoten. Amper 3 minuten later werd de spanning terug in de wedstrijd gebracht door Maartje Keulen. Vanaf de punt van de 16 schoot ze onhoudbaar over de keepster heen. Voor Fortuna was dit het teken om wederom de aanval te zoeken. De grootste kans op de gelijkmaker was er voor Mariëlle Janssen die de buitenspelval van Buitenveldert ontweek en alleen voor de keepster stond. Mariëlle was echter te gehaast en schoot naast. Aan alle spanning kwam 6 minuten voor tijd een einde toen Lorraine Prade de wedstrijd besliste. Amy maakte dankbaar gebruik van de ruimte die geboden werd en haar afstandsschot vloog in de korte hoek erin.
Buitenveldert maakte met deze wedstrijd een einde aan een indrukwekkende ongeslagen periode. De laatste ploeg die met 3 punten uit Munstergeleen vertrok was The Knickerbockers. Hun wonnen op 15 september 2012 met 1-2. Onze dames waren dus maar liefst 420 dagen ongeslagen op eigen terrein!
kwaliteitjes die fakkels !
meer rook
de duels waren fel, maar fair
eerste helft leek het nog te kunnen, maar sommigen voelden de bui al hangen
Buitenveldert toonde zich een stugge ploeg, die de fysieke duels niet uit de weg ging
Mooie redding van Katja
de 1-2 van Maartje liet wat hoop terugkomen.
Maar helaas was dit het enige wat er nog te juichen viel in de wedstrijd, jammer.
Na het afstaan van de koppositie zullen onze dames zich moeten herpakken. Komende zaterdag staat namelijk de volgende zware wedstrijd op het programma. De vrouwen van PSV / FC Eindhoven komen dan op bezoek. Inzet is een plek bij de laatste 8 in de beker.
Bron: Fortunasc, Janko en Jori Knops