Dames knokken voor een punt

Mijn naam is Sitha Caessens en ik ben 17 jaar oud. Ik studeer momenteel CIOS in Sittard.

Ik ben op mijn 7de begonnen met voetballen, ik heb 9 seizoenen bij de jongens van DVO gevoetbald. Met de jongens heb ik op redelijk hoog niveau gevoetbald waar ik veel ervaring heb opgedaan. Ook heb ik bij de KNVB een paar seizoenen in het districtsteam gespeeld, en bij de voorselectie van het Nederlands Elftal onder 15.
In de zomer van 2011 was ik aanvoerster van het Jeugd Olympisch damesvoetbalteam van Sittard-Geleen. In Alba (Italië) hebben we met een zeer jong team de zilveren medaille gehaald. Afgelopen zomer ben ik geopereerd aan beide knieën. Na heel veel fysiotherapie te hebben gehad, ben ik nu weer op de goede weg terug.

Sitha in actie tijdens een wedstrijd van de beloften.

Melissa Winthaegen – Esmeralda Jaspar – Maisam Wehbe – Sitha Caessens

58’ Maisam Wehbe voor Madelon Dohmen
68’ Sitha Caessens voor Marieke Vanwersch

Vandaag was de tegenstander reiger Boys uit Heerhugowaard. In het klassement stonden ze op de 10de plaats maar tijdens de wedstrijd was daar weinig van te zien. Ze voetbalde fysiek sterk en zeer compact. Dreigend waren de snelle counters en de standaardsituaties uit vrije trappen of corners. De eerste kans was toch voor ons. Liv kwam vanaf links vrij voor de keepster. Het schot werd echter gekeerd. De tweede grote kans in de eerste helft was voor Reiger Boys. Een intikkertje werd door Katja subliem uit de linkeronderhoek getikt. Na 10 minuten in de tweede helft werd Shirley door de keepster in de zestien neergehaald. Liv nam haar verantwoordelijkheid door de penalty te nemen. Haar schot in de hoek wordt echter door de keepster tegengehouden. Rond de 70ste minuut levert het goed doorzetten van Liv een nieuwe kans voor haar op. De bal rolt echter net aan de verkeerde kant langs de paal. Een paar minuten voor tijd is het nog even billenknijpen als een speelster van Reiger Boys vanuit een corner net over de lat kopt. Uiteindelijk blijft het 0-0. Het was een zwaarbevochten punt in een spannende wedstrijd. De concurrenten hebben ook punten laten liggen zodat we nog steeds bovenaan staan.

Foto’s: Janko Knops, verslag: Sitha Caessens