De Graafschap-thuis (3-1) in de media

Na terug van te zijn weggeweest (FC Emmen-uit) volgt hier een nieuw media-overzicht na de wedstrijd Fortuna Sittard – De Graafschap die in 3-1 eindigde. De overwinning die Fortuna boekte kwam maar moeizaam tot stand. De broodnodige drie punten zijn echter in de pocket waardoor Fortuna zichzelf lucht heeft verschaft in de strijd tegen degradatie. De samenvatting van de eerste thuisoverwinning sinds de terugkeer in de Eredivisie zie je HIER. De wedstrijd van Fortuna begint na 38.44 minuten.

Twee tekstverslagen over deze degradatiekraker lees je HIER op de site van Fortuna Sittard en HIER op de site van de mannen van Fortuna Online. Oud-Superboer Mark Diemers was na afloop eerlijk in zijn commentaar tegenover de clubverslaggever: ,,Het was bepaald niet goed van onze kant. We hadden veel moeite met het spel van De Graafschap. Tegen PSV en Ajax spelen we thuis goed mee en staan we op het einde van de wedstrijd met lege handen. Dit voelt dan toch beter.” Uit de mond van doelpuntenmaker (2x) Lazaros Lamprou tekende de clubsite dit op: ,,Ik hoorde vandaag dat ik voor het eerst in deze competitie mocht starten in het basiselftal. Het is een heerlijk gevoel als je dan direct met twee doelpunten belangrijk kunt zijn voor het team.”

Op voorhand was Fox Sports nog vol lof over de doelpuntenmachine die Fortuna heet:

Ook de NOS besteedde ruimschoots aandacht aan de eerste thuisoverwinning van Fortuna Sittard, waar men de nadruk legt op de blunder van doelman Hidde Jurjus van De Graafschap, die de zege van Fortuna inleidde. Wel vergeet de site niet te melden dat het aan diezelfde Jurjus lag dat Fortuna voor rust niet al met 2-0 voor stond door de penalty van Lisandro Semedo te redden.

Trainer Henk de Jong zegt voor de camera van de NOS dat Jurjus in zijn ogen zeker niet de gebeten hond is. ,,Dit gebeurt hem nu een keer, maar ik ben heel blij met onze keeper. Ik kijk al veel verder: ik heb van onze kant 80 minuten een goede wedstrijd gezien. De eerste tien minuten krijgen zij een paar kansen maar de 35 daaropvolgende minuten doen we het fantastisch. Dan krijg je ineens die goal tegen, die kwam volledig uit de lucht vallen. Er was niets aan de hand”, doelde De Jong op de eerste treffer van Lamprou. ,,We kwamen ook toe aan kansen creëren en dat hebben we een tijdje niet gehad. Van Mieghem, Serrarens, die bal op de paal. Ook in de tweede helft doen we het heel erg goed.”

Ook Fortuna-trainer René Eijer stond de NOS te woord. Hij zei: ,,We zijn blij met een overwinning, maar niet met het vertoonde spel. De hele week hebben we gehamerd op agressief spel. Dat gebeurt in de eerste tien minuten, maar dan valt het als een plumpudding in elkaar. De Graafschap benut de kansen niet, zij zaten misschien dus ook niet in de wedstrijd. En dan maken wij ze gelukkig wel.” Je zag hoe het thuispubliek toe was aan een overwinning in eigen huis, aldus de NOS-verslaggever. Eijer vervolgt: ,,Gelukkig halen we nu drie punten met slecht voetbal.”

Tot slot verschijnt ook Fortunees Diemers voor de camera van de NOS: ,,Het is heel zuur voor Hidde Jurjus. Hij heeft veel goede wedstrijden gekeept dus dan is zoiets voor hem natuurlijk klote. Maar in dit geval was het voor ons wel heerlijk.”

,,Iedereen heeft kunnen zien dat we vandaag geen goede wedstrijd speelden. De Graafschap was eigenlijk beter. Ik zag ‘m er eerder aan de andere kant invallen. En dan zie je toch dat we voorin kwaliteit hebben rondlopen. Novakovich die sleurt en trekt en Lamprou en Semedo die snel zijn.”

Alle NOS-interviews én een heleboel leuke wedstrijdstatistieken zijn HIER terug te zien.