De snelste weg naar Europa, via Zwolle!

PEC Zwolle uit, altijd lastig. Enigszins cynisch echter uitermate realistisch begint deze voorbeschouwing van het duel in de 2 de ronde van de Nederlandse KNVB beker. Fortuna Sittard, nummer 13 van de Jupiler League, neemt het in Zwolle op tegen de nummer 2 van de Eredivisie en kan amper gezichtverlies lijden omdat er niemand op deze aardkloot is te vinden die werkelijk denkt  dat de ploeg uit Sittard-Geleen als overwinnaar het strijdtoneel zal verlaten.

Een leuke uitdaging dan ook voor de selectie van trainer Wil Boessen om voetbalminnend Nederland sportief op positieve wijze te verrassen. De bal is rond, je begint met 0-0 en Fortuna Sittard heeft dit seizoen eerder bewezen met name tegen ‘betere’ tegenstanders te kunnen stunten.  Niets is onmogelijk.

Fortuna Sittard trainer Wil Boessen heeft woensdagavond niet de beschikking over assistent trainer Roel Coumans, noch de beschikking over zijn veldspelers Ramon Voorn, Fatih Turan en Timothy Dreesen. Een gegeven te vergelijken met het duel van jongstleden vrijdag toen Fortuna Sittard in eigen huis met 0-3 verloor van Sparta Rotterdam.

In vergelijk met deze competitienederlaag lijkt de technische staf van Fortuna Sittard Lars Gulpen in te wisselen voor Aziz Khalouta. Deze laatste werkt altijd keihard en levert standaard noeste arbeid.  Khalouta lijkt op voorhand dan ook een betere keuze om de fysiek sterke Ramon Voorn te doen vergeten.

Mogelijke opstelling Fortuna Sittard:

Kaya

Briel – Vets – Janssen – Kis

Vlug – Khalouta – De Boer – Zennaro

N’Koyi – Nepomuceno

Tegenstander PEC Zwolle mag tot op heden de verrassing heten van het Nederlandse voetbal. De ploeg van trainer Ron Jans stond maar liefst 29 dagen aan kop van de Eredivisie vooraleer deze kampioensplek afgelopen week af te staan aan PSV Eindhoven. Op 16 december 2011 trof PEC Zwolle, Fortuna Sittard voor het laatst in Zwolle. De uitslag van de wedstrijd toen 4-2 voor de Zwolse thuisploeg.

Ondergetekende denkt echter liever terug aan 10 maart 2008. Toen verraste Fortuna Sittard vriend en vijand en won enigszins fortuinlijk met 2-3 door een winnende treffer van Ruud Boymans. Een beetje fortuin dat Fortuna Sittard woensdagavond ook nodig zal hebben. De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van arbiter Jeroen Sanders.

Voorspelling van de uitslag: 0-2 door een doelpunt van Gevaro Nepomuceno.  Bij Unibet toch goed voor 1:45. Zo ziet u maar weer, toch nog een gek gevonden.  Wat denkt u dat de uitslag wordt??

Radio Fortuna begint haar uitzending om 19.30 uur. It’s showtime!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen