Deel II: Mooie tegenactie van Fortuna-supporters!

Dinsdagochtend kwamen al de eerste foto’s uit Kerkarde en Heerlen van de prachtige Fortuna-borden. Een enkele voetbalsupporter uit de Parkstad heeft zich daarbij zelfs opgegeven voor de gratis kaarten van Fortuna tegen Den Bosch. De loting zal donderdag as door notaris drs. Nico Iemals  worden verricht. Niet winnaars uit de Parkstad kunnen hun kaarten overigens gewoon kopen in hun eigen regio, bv bij het nieuwe voorverkoop adres: Profile Mohren De Fietsspecialist uit de Rumpenerstraat 40A te Brunssum.

Bijgaande een paar updates van foto’s uit het geel-groene Kerkarde.

Het blijft een mooi gezicht (links) op enkele meters van het Parkstad stadion staat deze reclame. Ook in Heerlen (rechts) weet men de weg naar spektakel.

Maar ook de nationale voetbalwebsites die gevoel voor humor en traditie hebben besteden ruim aandacht aan deze actie :

Reclame maken in Roda-gebied.

Het is al tijden een doorn in het oog van de Fortuna-supporters, sponsoren en zelfs raadsleden van de Gemeente Sittard-Geleen. Posters van Roda JC in het achterland van Fortuna Sittard. Waar de gemeenteraad aangeeft er weinig tegen te kunnen doen (de abri’s worden immers beheerd door commerciële partijen) heeft de grootste supporterspagina van Fortuna het heft nu in eigen hand genomen.

In plaats van het simpelweg vernielen van de posters, komen de supporters van Fortuna met een ludieke actie. Met de steun van een tweetal sponsoren (waarvan eentje uit Kerkrade…!) zijn er op een aantal strategische plaatsen in de bloeiende Parkstad posters opgehangen door FortunaHome. In het format van de historische wedstrijdaffiches van weleer hangen er nu wedstrijdaankondigingen voor Fortuna – FC Den Bosch in de bushokjes van Heerlen, Kerkrade e.o. Onder het motto “Voor spektakel kom je naar de Westelijke Mijnstreek” (refererend naar de 4-1 en 5-1 thuisoverwinningen) wordt het publiek uitgedaagd eens een wedstrijd in Sittard te bezoeken.

Bron: Football culture en Fortunahome.com. Ook het voetbalblad Elf had lovende woorden voor deze actie: lees hier!

Bezoek ook gerust eens de sponsoren van deze actie:

Bron: Fortunahome.com