Willem II de sigaar in Sittard: 3-1

Het was goed vertoeven in Sittard zo tussen Sinterklaas en Kerst. 150 Willem II supporters bouwden een feestje op de Sittardse markt, alwaar ook Fortunahome en friends weer lol maakten in Cafe de Gats. Dit keer ook weer een “memomerabele” live uitzending. Moppen in het Maastrichts, interviews met Tilburgers, fans van Fortuna Sittard, grappen en grollen. Het kon allemaal niet op en het was de voorbode van nog heel veel meer plezier..heel veel meer!

Fortunafans in Cafe de Gats

Radio FortunaRadRa Radio Fortuna live in de Gats

De laatste thuiswedstrijd van Fortuna Sittard in het jaargang 2011 was tegen Willem II. De Brabantse kampioenskandidaat bleek gedurende 90 minuten voetballen een lastige tegenstander voor de thuisploeg. In de Trendwork Arena waren 5.000 supporters getuige van een leuke pot voetbal met als einduitslag 3-1.

Fortuna Sittard zal redelijk tevreden terugblikken op het jaar 2011. Het slagroom op het toetje moest Willem II uit Tilburg worden. Voorafgaande het treffen met de Brabanders schermde oefenmeester Wim Dusseldorp met verschillende basisteams. Uiteindelijk kwamen onderstaande 11 basisspelers het veld op.

Wintjens

Geenen  -De Boer – Dreesen – Schroyen

Scheelen – Ricksen – Stolte

Hoesen – Gommans – Diaz

Bankbezetting: Janssen, Voorn, Gulpen, Wagemakers, Voss, Secerovic, Nieuwland.

In de basisselectie van Willem II zoeken we naar het drietal oud-Fortunezen. Alleen David Meul speelt in de basis. Arjan Christianen is geblesseerd en Danny Schreurs begon op de bank.  Als om exact 20.00 uur scheidsrechter Van de Graaf voor het eerst zijn fluit blaast is de Trendwork Arena gezellig gevuld.  De verhoudingen zijn direct na het fluitsignaal duidelijk. Beide ploegen proberen vanaf seconde één hun stempel te drukken op het treffen in de Jupiler League.

De eerste helft was met name zeer boeiend. Fortuna Sittard creëerde zich een kans, Willem II echter een betere. De 0-0 na 45 minuten spelen een terechte weerspiegeling van de verhoudingen in het veld. Reden voor een deel van de trouwe aanhang om elkaar tevreden aan te kijken. De ware kenner wist na 45 minuten echter wel beter. Fortuna Sittard speelt namelijk naar eigen aanhang altijd beter en de Noord tribune maakt dit seizoen weer eens het verschil. Zo ook deze vrijdagavond.

Fanatiek aangemoedigd door de aanhang viel de 1-0 na 47 minuten. Doelpuntenmaker Danny Hoesen. Een aanval ingeleid door Harrie Gommans die de bal perfect caramboleerde op het lichaam van Willem II doelman David Meul. Extase in de Trendwork Arena. Willem II rechtte echter haar tricolores rug. De Brabanders kunnen kampioen worden en puntverlies tegen het ‘nietige Sittard’ duidelijk niet ingecalculeerd. De 1-1 wonderschoon. Een vrije trap en de doorkopbal van Danny Guyt. Fortuna Sittard mocht slechts 5 minuten genieten van de voorsprong.

Het doelpunt van de Brabanders liet de wedstrijd pas echt ontbarsten. Fortuna Sittard weigerde te capituleren en speelde na een uur voetballen haar beste voetbal van het seizoen 2011-2012. Richard Stolte schoot op de paal. Kevin Diaz miste jammerlijk twee dotten van kansen. De beoogde kampioen werd teruggedrongen met de rug tegen de muur. Invaller Ramon Voorn had de 2-1 op zijn schoen, echter ook deze keer eindige het leer op de paal.

Het duurde tot de 85ste minuut dat Willem II doelman Meul zijn meerdere erkende.  De 2-1 was terecht, want hoewel ook Willem II enkele kansjes kreeg was het met name Fortuna Sittard dat de 2de helft controleerde. Sterker nog, domineerde! Willem II heeft een leuke aanhang, enkele leuke spelers maar maakte in Sittard-Geleen geen enkele seconde de indruk kampioen te kunnen worden.

Yihaaaa

veel support is geen garantie op succes…dat weten wij ook

Harrie Gommans uiteindelijk de Willem II killer. Een bekeken schuiver, bam 2-1. De terechte overwinning kreeg nog meer kleur toen Danny Hoesen vlak voor tijd de 3-1 mocht aantekenen. Fortuna Sittard speelde groots, speelde goed en kan met vol vertrouwen afreizen naar FC Zwolle.

Uw MVP 11-12 stem kunt u ook na Fortuna Sittard – Willem II weer laten gelden. Stemmen kan via fortunahome@hotmail.com . Voor de Top 100 allertijden klikt u hier .