Degradatiekraker in Sittard: FC Emmen thuis

Een loodzware fase met Heracles uit, Heerenveen (in top vorm) thuis en AZ en Ajax uit is voorbij. De maanden maart en april gaan cruciaal worden voor Fortuna. Achtereenvolgens treft Fortuna: Emmen thuis, Willem II uit, ADO thuis, PEC uit, VVV thuis en NAC thuis.  Een minimum van drie overwinningen uit deze serie van zes wedstrijd lijkt een vereiste voor handhaving. Fortuna eindigt het seizoen namelijk met een loodzwaar programma: Utrecht uit, Feyenoord thuis en Groningen uit.

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna een mustwin game, FC Emmen komt op bezoek in Sittard. Voor beide ploegen een cruciaal duel om te voorkomen volgend jaar vast op de vrijdagavond te spelen. Eerder dit seizoen had Fortuna een loodzware middag tegen FC Emmen. Na op 3-1 achterstand te zijn gekomen wist Fortuna in de laatste minuten nog een 3-3 gelijkspel uit het vuur te slepen.

 

FC Emmen

FC Emmen moet het tegen Fortuna doen zonder de geblesseerde Klok, Deiman en Pedersen. Uitblinker dit seizoen aan de kant van de Emmenaren is spits Anco Jansen. Hij was al goed voor vijf doelpunten. Een andere uitblinker is linksback Caner Cavlan, hij bestrijkt vrijwel de gehele linkerkant van FC Emmen. Verwachte opstelling FC Emmen: Scherpen, Bijl, Veendorp, Lukic, Bakker, Cavlan; Ben Moussa, Chacon, De Leeuw; Jansen, Arias. 

Fortuna Sittard

Bij Fortuna Sittard is verdediger Branislav Ninaj weer terug na lang blessureleed. Dianessy, Vlijter, Dammers, Syhre, Koot, Zeka en Stokkers maken nog geen deel uit van de selectie. Wij verwachten dat Fortuna na de 442 tegen Ajax, weer in een 433 zal aantreden tegen FC Emmen.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, MacIntosch, Ninaj, Rodriquez, Pinto; Smeets, Diemers, El Messaoudi; Semedo, Novakovich, Lamprou.

Tevens is het mogelijk dat Eijer en Hofland besluiten om Rodriquez weer op het middelveld te laten spelen. Dit zal dan ten koste gaan van El Messaoudi. De verdediging zal dan gevormd worden door Ciranni, Ninaj, MacIntosch en Pinto.

Kom naar het stadion!

Er zijn nog meer dan genoeg kaarten in de verkoop voor de wedstrijd tegen FC Emmen. Kaarten zijn beschikbaar met flinke korting. Onze ploeg zal alle steun nodig hebben in deze kraker. Come on Sittard!

23 thoughts on “Degradatiekraker in Sittard: FC Emmen thuis

   1. waarom was hij dan na 3 gele kaarten eigenlijk geschorst? dacht ook dat het 5 was maar na de derde was hij geschorst. 2 gele kaarten daarvoor ergens anders opgelopen? oefenwedstrijden beker ofzo?

 1. Geen Heerings in de opstelling?Ik denk dat Hofland en Eijer Heerings gespaard hebben tegen Ajax omdat hij op scherp stond/staan om hem vrijdag te gebruiken. Ik denk dat Ninaj en Heerings het CV duo zullen zijn en Mac intosch RB en dat Rodriguez op het middenveld zal spelen.

  1. Klinkt aardig, maar Ninaj en Heerings hebben leiding nodig en lopen als ongeleide projectielen door de verdediging. Zolang we de druk naar voren kunnen uitoefenen, is dit prima maar als we onder druk komen toch wel een probleem.

 2. Heel fijn dat we (voor hoelang?) qua verdediging nu even wat meer keuzes hebben. Een klein luxe probleempje voor Hofland en Eijer. Ik ben zeer benieuwd in welke formatie ze gaan spelen.

  1. Klopt Paul, maar wel meer mogelijkheden nu voor Hofland en Eijer om voor een bepaald systeem te kiezen. Rodriguez werd noodgedwongen als CV opgesteld en nu kan men er voor kiezen om hem op het middenveld te zetten of te laten staan als CV.

 3. Het probleem is niet alleen de verdediging Paul Jans. Dit kan gecompenseerd worden door als team verdedigend goed te staan en de verdedigende taken als team uit te voeren! Het maakt niet uit wie je neerzet als CV; als je zoveel ruimte weggeeft aan de tegenstander om te voetballen. Het is geen feest om in dit team verdediger te zijn, je word geacht het maar zelf uit te zoeken zonder rugdekking etc.

  1. dat ben ik helemaal met je eens hoor. Ik heb vlak na de zomer al gezegd dat er vooral op de aanval is ingekocht. Allemaal gericht naar voren. Verdedigend is er niet goed ingekocht. En dan bedoel ik inderdaad niet alleen de pure verdedigers maar ook spelers op middenveld of in de spits die hun verdedigende taken niet uitvoeren. nova, diemers lamprou, semedo vidigal, en al degene die niet eens een kans hebben gekregen zijn allemaal aanvallend ingesteld en verdedigen niet mee. El messa en ciranni vind ik aanvallend ook beter dan verdedigend. En met deze zullen vele het niet eens zijn maar ook rodriguez vind ik verdedigend veel te veel fouten maken. En over dembele en balic hoef ik denk ik niks te zeggen.

   Kortom met zoveel aanvallend ingestelde spelers maak je best wel wat doelpunten maar je krijgt er veel meer tegen blijkt nu wel weer. En in de eerste seizoenshelft heeft dat leuke en spectaculaire wedstrijden gegeven maar aan die frivole aanvallende spelers hebben we in degradatie voetbal helemaal niks aan dan moet je namelijk erin knallen en bovenop de tegenstander zitten en meehelpen in de verdediging. Zien jullie dat diemers, nova, lamprou, semedo doen?

 4. Als ze allemaal eens een stapje extra zetten en vechtlust tonen dat scheelt al een hele hoop. Ze hebben denk ik ook eens een overwinning nodig om wat zelf vertrouwen te krijgen. Ze spelen momenteel allemaal ondermaats en dat heeft ook met zelfvertrouwen te maken.

  Maar zoals ik eerder aangaf zat het ook niet mee qua programma na de winterstop. Ajax PSV AZ Heerenveen Heracles(uit) kan je verliezen en hoef je als Fortuna zijnde niet voor te schamen(wel op de manier hoe er gevoetbald wordt soms). Ik denk dat onze concurrenten ook 0 punten hadden behaald tegen deze ploegen.

  Nu is de tijd aangebroken dat onze jongens het besef hebben dat het nu gaat beginnen en dat ze er moeten staan. Laten wij vol achter de ploeg gaan staan de komende weken. Enorm veel zin in komende vrijdag en toch tikkeltje nerveus.

 5. Ik kan ook niet wachten op vrijdag. Dat het beter moet de komende wedstrijden is duidelijk, maar alles wat gezegd is (positief of negatief) telt vrijdagavond niet meer. Het gaat dan alleen nog om winnen, ongeacht hoe die overwinning tot stand komt. Als we dan terugkijken naar de afgelopen jaren zijn we er toch heel wat op vooruit gegaan. Van nietszeggende potjes in de (voormalige) Jupiler League naar spelen om lijfsbehoud in de Eredivisie. Alles is nog in eigen hand om je veilig te spelen! Steunen en hopen is het enige wat we kunnen doen. Laten we daar als Fortuna-fans nou net erg goed in zijn.

Geef een antwoord