Degradatiekraker in Sittard: FC Emmen thuis

Een loodzware fase met Heracles uit, Heerenveen (in top vorm) thuis en AZ en Ajax uit is voorbij. De maanden maart en april gaan cruciaal worden voor Fortuna. Achtereenvolgens treft Fortuna: Emmen thuis, Willem II uit, ADO thuis, PEC uit, VVV thuis en NAC thuis.  Een minimum van drie overwinningen uit deze serie van zes wedstrijd lijkt een vereiste voor handhaving. Fortuna eindigt het seizoen namelijk met een loodzwaar programma: Utrecht uit, Feyenoord thuis en Groningen uit.

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna een mustwin game, FC Emmen komt op bezoek in Sittard. Voor beide ploegen een cruciaal duel om te voorkomen volgend jaar vast op de vrijdagavond te spelen. Eerder dit seizoen had Fortuna een loodzware middag tegen FC Emmen. Na op 3-1 achterstand te zijn gekomen wist Fortuna in de laatste minuten nog een 3-3 gelijkspel uit het vuur te slepen.

 

FC Emmen

FC Emmen moet het tegen Fortuna doen zonder de geblesseerde Klok, Deiman en Pedersen. Uitblinker dit seizoen aan de kant van de Emmenaren is spits Anco Jansen. Hij was al goed voor vijf doelpunten. Een andere uitblinker is linksback Caner Cavlan, hij bestrijkt vrijwel de gehele linkerkant van FC Emmen. Verwachte opstelling FC Emmen: Scherpen, Bijl, Veendorp, Lukic, Bakker, Cavlan; Ben Moussa, Chacon, De Leeuw; Jansen, Arias. 

Fortuna Sittard

Bij Fortuna Sittard is verdediger Branislav Ninaj weer terug na lang blessureleed. Dianessy, Vlijter, Dammers, Syhre, Koot, Zeka en Stokkers maken nog geen deel uit van de selectie. Wij verwachten dat Fortuna na de 442 tegen Ajax, weer in een 433 zal aantreden tegen FC Emmen.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, MacIntosch, Ninaj, Rodriquez, Pinto; Smeets, Diemers, El Messaoudi; Semedo, Novakovich, Lamprou.

Tevens is het mogelijk dat Eijer en Hofland besluiten om Rodriquez weer op het middelveld te laten spelen. Dit zal dan ten koste gaan van El Messaoudi. De verdediging zal dan gevormd worden door Ciranni, Ninaj, MacIntosch en Pinto.

Kom naar het stadion!

Er zijn nog meer dan genoeg kaarten in de verkoop voor de wedstrijd tegen FC Emmen. Kaarten zijn beschikbaar met flinke korting. Onze ploeg zal alle steun nodig hebben in deze kraker. Come on Sittard!

Geef een reactie