Derby met veel gezichten en nul punten

Het was een derby met veel gezichten. Laten we beginnen met de hoogtepuntjes. Het beleid van de politie en Fortuna Sittard om op afstand toe te kijken werkte uitstekend. Families konden weer veilig en gemakkelijk het stadion in, er was een vriendelijk ontvangst door de stewards  en daardoor hing er een gemoedelijke sfeer. Groot compliment aan diegene die dit heeft weten te regelen, zowel aan de gemeente kant, Fortuna kant als de Fortuna SC vertegenwoordigers.

Ander hoogtepunt was de  Brand Taverne. Menig Sittards cafe wenst geen fortuna fans in huis te hebben (wel hun geld uiteraard), vrijwel niemand die in de binnenstad openlijk uitkomt voor onze club, maar de Brand Taverne heeft daar lak aan en gooide haar deuren wagenwijd open. Lekkere muziek van de eigen Dj’s.. heerlijk en top.

Ander hoogtepunt was de aanvallende en agressieve opening van fortuna. Fortuna overklaste in de eerste helft de Maastrichtenaren op alle fronten, behalve op ene, en laat dat nu ook meteen de achilleshiel van dit Fortuna Sittard zijn; het weet vrijwel geen kansen te creëren waardoor de bal er eigenlijk meteen in moet wil je de wedstrijd niet verliezen. Gebrek aan creativiteit, aanvalspower of taktiek? Wie het weet mag het zeggen, maar als je zoveel beter bent en je speelt het niet uit dan weet je dat je een probleem gaat krijgen.

Dat probleem had deze derby een zwart shirt en een zwarte broek aan, vervolmaakt met een olijk vlaggetje.De man vlagde radicaal tegen Fortuna Sittard en voor Mvv, met als absolute klapper het opnieuw mogen nemen van een penalty, die later het verschil tussen een gelijkspel en een nederlaag bleek te zijn. Een schande en een chinees gok-onderzoekje waard!

Toch was het Fortuna dat enigsinds verrassend op 2-1 kwam net voor de rust. Een lekkere goal op een lekker moment. Helaas bleek Mvv aan 15 goede minuten genoeg te hebben om op power en volwassenheid Fortuna te kloppen. Ondanks enkele pogingen en een bal op de paal en lat bleef het daarbij. 2-3. Een derby met veel gezichten, maar onder aan de streep gewoon nul punten.

Rest ons Mvv proficiat te wensen met het correcte spel (niks tijd rekken, gewoon lekker voetballen) en de overwinning, wij komen uiteraard dit jaar de punten nog wel terugpakken 🙂

kiprich
(fotos met dank aan Leike, de topfotograaf die geheel vrijwillig en gratis steeds uw foto’s verzorgd, http://www.everard-elsloo.nl/cms/)