Dit is onacceptabel: 0-4

Het merendeel van de Fortuna Sittard had de winterstop al enige wedstrijden geleden laten in gaan. Het voetbal is de laatste maanden namelijk gereduceerd tot hard lopen, veel inzet en de bal zo veel mogelijk breed tikken.  Daar waar dezelfde spelers in de opening van het seizoen vriend en vijand verraste met aantrekkelijk voetbal en een heerlijke zegenreeks heeft nu angst alles doen omslaan. Angst om gewisseld te worden, angst voor de eigen keeper die niet betrouwbaar blijkt, angst om nog naar voren te rennen, angst om fouten te maken, angst voor uitstadions, angst voor het eigen publiek, angst voor alles.

Daardoor is Fortuna Sittard een statisch geheel geworden, waar geen leider is, waar niemand aan de bal wil komen,waar niemand de diepte in beweegt, waar niemand durft en waar dus het aanwezige talent niet genut wordt, laat staan verder wordt ontwikkeld. We zitten muur,- en muurvast in drijfzand.

Helaas is dit niet te repareren door een andere structuur (opstelling) noch door de vervanging van enkele spelers. Dit zit tussen de oren van de spelers en de leiders en dus moeten nu de leiders opstaan of er moeten nieuwe bijkomen. Het is niet anders, want dat we sportief het lachertje zijn is voor de club nog niet zo erg,  maar de fans zijn het spuugzat!!!!! De resterende harde kern besloot “en masse” het warme cafe te ruilen voor de kille zandbak, waarbij de kilheid niet kwam door de bakken met extra saharazand, maar door het inspiratieloze angsthazen voetbal!!!!  onacceptabel.

Mr. Isitan, can you please start the turnaround on the pitch as well? We trust your intention and ambitions and the knowledge and experience of your network , so please feel free t o do everything which is necessary and possible to change, strengthen, boost or restructure our technical staff and selection!

kiprich.