Doelpunt Niels Vets houdt Sittardse droom levend!

Fortuna Sittard speelde in Doetinchem een prima wedstrijd maar verzuimde voldoende te scoren tegen onze tegenstander De Graafschap . Onze club creëerde zich in Doetinchem een viertal goede mogelijkheden om te scoren. Verdediger Vets kopte in de 1 ste helft op de paal. Fatih Turan schoot vanaf 25 meter vervaarlijk op de knuisten van doelman Terol, Prince Rajcomar, Aziz Khalouat en Patrick N’Koyi misten meerdere malen oog in oog met de doelman waarbij de hulp van de (binnenkant!) kruising nodig was om het leer niet tot goal te promoveren.

Fortuna Sittard speelde goed en had pech dat scheidsrechter Bossen de bal niet minimaal 1x op de stip legde. Patrick N’Koyi werd binnen de 16meter neergehoekt met een elleboog van een Graafschap verdediger. Ook Yoann de Boer werd onreglementair gestopt binnen de 16 meter.

Toch was het de Graafschap die tussen de 45e en 75e minuut van de wedstrijd het meeste recht op de overwinning claimde. In die fase groeide de score naar 2-0, maar was ook 3-0 een mogelijkheid geweest. Fortuna Sittard herstelde zich echter buitengewoon goed en ging in het laatste kwart voor de strohalm. Die leek ook te vallen na diverse open kansen en een ogenschijnlijke goal (hij leek echt wel over de lijn!) . Gelukkig viel de zeer belangrijke aansluittreffer van Niels Vets vlak voor tijd. Zijn doelpunt via een kluts het doel in. Een zeer belangrijke goal, die onze droom levend houdt.

Thuisploeg de Graafschap  toen wel dus al op een 2-0 voorsprong. De Superboeren bleken dodelijk effectief want van de 5 a 7 kansen welke de thuisploeg wist te creëren bleken er 2 dodelijk. Allebei via voorzetten op het kopje van spits Parzyszek.

Verloren, wel met een reëel uitzicht op de 2 de ronde alwaar Roda JC met bibberende knieën wacht om verslagen te worden. Voor u onderstaande een eerste sfeerimpressie. Vanavond of morgen komen de pro-foto’s van FH Janko Knops, de persconferentie en interviews met FH Bart Ruber en wellicht nog wat nabeschouwingen her en der…..voor nu, een kleine zucht van opluchting. Zaterdag kunnen we het afmaken….1-0 winst volstaat!

Bron: fortunahome@hotmail.com