Dordt uit: Bouwen aan team en prestaties!

Dordrecht – Fortuna Sittard

Afgelopen vrijdag kreeg Fortuna hun eerste nederlaag onder trainer Sunday Oliseh te verwerken. De defensie van Almere had weinig tot geen moeite met het in bedwang houden van de aanvallende spelers van Fortuna. Ook volgde er dinsdag nog een midweekse nederlaag tegen eerste klasser SC Susteren. Weinig reden dus om het vervolg van de tweede seizoenshelft hoopvol tegemoet te zien. Wellicht kunnen nieuwe aanwinsten Vitor Saba en Fin Stokkers voor nieuwe aanvallende impulsen zorgen tegen Dordrecht. Echter, de Portugese Braziliaan Saba geeft aan dat de wedstrijd waarschijnlijk te vroeg komt.

De opponent van komende vrijdag: FC Dordrecht staat op de 18e plaats in de Jupiler league. Fortuna bevind zich op de ranglijst dus twee plekken boven de Dordtenaren. Ondanks dat beide ploegen de focus al op het volgende seizoen lijken te hebben, is de weg naar de zomerstop nog lang. Een hoopgevend feitje is dat de laatste nederlaag van Fortuna op de Krommedijk (Riwal Hoogwerkers Stadion) alweer uit 2011 dateert. Voor de Fortunezen die afreizen naar Dordrecht is het vooral hopen op een iets minder slaapverwekkende avond dan in Almere.

FC Dordrecht
De Dordtenaren zijn de tweede seizoenshelft begonnen met twee nederlagen (tegen Oss en Cambuur) en een overwinning (tegen Jong Utrecht). Afgelopen zondag werd er met 3-0 verloren bij KNVB-beker halve finalist Cambuur. Bovendien pakte twee spelers van de Schapenkoppen een rode kaart: zowel De Nooijer als Chacon moest het veld vroegtijdig verlaten. Beide spelers zullen dan ook geschorst zijn tegen Fortuna. Spits Arias zal waarschijnlijk vanwege een blessure ontbreken. In aanvallend opzicht is Dordrecht het meest afhankelijk van rechtsbuiten Daniels, Aan Ospitalieri de taak om Daniels onschadelijk te maken. De vleugelspeler is met zes goals en vijf assist regelmatig direct bij een doelpunt betrokken.

Fortuna Sittard
Bij Fortuna ontbreken Vlijter, Lima (geblesseerd) en Hadzjiev (geschorst). Nieuwe aanwinst Saba is waarschijnlijk ook niet wedstrijdfit en zal vanaf de bank of de tribune toekijken. De mogelijkheid op het meespelen van aanwinst Fin Stokkers is bij mij op het moment van schrijven onbekend.  Met oog op de basisopstelling in de midweekse oefenwedstrijd tegen SC Susteren lijken Dianessy en Mares de vervangers te worden van Vlijter en Hadzjiev. Ook kreeg Khalouta de voorkeur boven Van Hout. Ondanks dat het resultaat tegen Susteren weinig reden geeft om vast te houden aan deze opstelling, is de verwachting dat Fortuna hier wel mee zal starten. De verwachte opstelling: Santos, Braun, De Regt, Schuurs, Ospi; Smeets, Mares, Khalouta; Bassan, Ars, Dianessy.

Auteur: David Schulpen