Eerste bijeenkomst SC Nederland

Afgelopen zondag vond de eerste bijeenkomst van het Supporterscollectief Nederland plaats. Ruim 40 supporters van verschillende clubs uit zowel de eredivisie als eerste divisie, waaronder een afvaardiging van Fortuna SC, waren hierbij aanwezig op het trainingscomplex van FC Utrecht. Het doel van de bijeenkomst: kennismaken met onze medeleden en de speerpunten bepalen van het collectief. Afwezig bij deze bijeenkomst waren: SC Heerenveen, Heracles Almelo, FC Twente, RodaJC, FC Emmen, FC Volendam en VVV Venlo. Per toeval namen wij plaats naast onze collega’s van het MVV Supportersoverleg.

Het woord deze middag was voornamelijk aan de afvaardigingen van de diverse supportersverenigingen. Samenvattend streven wij allemaal naar een verhoging van de wedstrijdbeleving en een verbetering van het imago van de voetbalsupporter. Gezamenlijk werden er een aantal speerpunten voor het collectief geformuleerd: het toegankelijker maken van het bezoeken van uitwedstrijden, verbetering van het imago van de voetbalsupporter en een gastvrije ontvangst voor zowel uit- als thuispubliek. Daarnaast werd ook meermaals het ongenoegen geuit over de deelname van de jong-teams aan de eerste divisie en met name het selectiebeleid welke zij toepassen.

Tevens werd het onderzoek van Fanzine De Rat (NAC Breda, zie: http://supporterscollectiefnederland.nl/combiregelingen-vaak-slecht-onderbouwd/ gepresenteerd en uitgebreid besproken en kwamen tussendoor veel positieve en negatieve verhalen over (de ontvangst bij) elkaars club of gebeurtenissen in het algemeen.

Na afloop was er tijd voor een persoonlijke kennismaking met andere verenigingen en terug te kijken op memorabele (wedstrijd)-momenten uit het verleden en voor te beschouwen op wedstrijden welke wij graag nog een keer willen spelen. Tevens was er veel interesse voor het feit dat wij als Fortunasupporters mede-eigenaar zijn van onze club en het gouden aandeel in handen hebben én veel lof over de massale steun van onze supporters bij uitwedstrijden.

Wij hebben een goed gevoel overgehouden aan deze eerste bijeenkomst. Dit seizoen moeten we niet verwachten dat we als collectief grote verandering voor elkaar kunnen krijgen, maar op dit moment staan alle partijen, incl. de KNVB, zeer open en positief tegenover onze speerpunten en doelen. Een grote bijeenkomst met de KNVB, de leden van het collectief en alle belanghebbenden in het algemeen staat op de planning voor begin 2017, terwijl in de tussentijd de werkzaamheden niet zullen stilstaan.

Het bestuur van het collectief zal binnenkort een uitgebreider verslag publiceren op haar website, zodra dit beschikbaar is zullen wij dit ook publiceren op onze website.  Voor recente ontwikkelingen, doelen, standpunten en alle leden van het collectief verwijzen wij jullie graag naar www.supporterscollectiefnederland.nl.

Is er iets waar jullie als Fortunasupporters tegenaanlopen bij het bezoeken van uitwedstrijden of hebben jullie een praktijkvoorbeeld van een situatie waarvan het collectief op de hoogte moet zijn? Van het verkrijgen van maar 10 parkeerplaatsen, tot een verplichte buscombi om onduidelijke of onjuiste redenen en het verbieden van een spandoek en alles daar tussenin, laat dit dan aan ons weten via info@fortunasc.nl .

Een sfeerimpressie: een divers publiek maar een gezamenlijke passie.