El Salvador Ricksen verlost Fortuna: 2-3

In Waalwijk wachte het debuut van oud-international Fernando Ricksen, die anderhalve week geleden een contract tekende in Sittard en de afgelopen periode extra tijd heeft gehad om te wennen aan zijn nieuwe ploeggenoten. Daarnaast keerden Soufiane Dadda, Philippe Liard, Danny Wintjens en Randel Shakison terug. De terugkeer van dit vijftal zorgde voor extra mogelijkheden voor Dusseldorp, die in Waalwijk echter geen beroep kon doen op de geschorste Zarko Grabovac.

Fortuna Sittard begon in de eerste minuten fris van de lever.  Hoewel RKC ook enkele kansjes in die openingsfase kreeg was het na een slimme valpartij van Hofstede onze Belgische topschutter die de opgeleverde vrije trap met het hoofd wist te benutten: 0-1 na 8 minuten. Fortune kende wel eens slechtere openingen. Na de vroege goal veranderde het wedstrijdbeeld niet. RKC was de bovenliggende partij, zonder dat daar nu vrije kansen uitkwamen. Niettemin kreeg de Brabanders wel mogelijkheden, die echter veelal stranden in het centrale blok. De meerwaarde van Fernando was meteen overduidelijk.  Het was echter niet RKC dat de gelijkmaker maakte, het was invaller en 17-jarig talent Lars Gulpen (ingevallen voor Hofstede na 15 min.) die na goed doorzetten van Di lallo zeer verrassende de 0-2 het vijandelijk doel in ramde. Ongekend.

Daarna volgde eigenlijk een tamelijk rustig wedstrijdbeeld. Rkc probeerde met verzorgd voetbal via de flanken een spelers vrij voor de keeper te krijgen. Dit lukte maar matig omdat beide backs van Fortuna redelijk goed hun man wisten te bewaken. Het was dan ook een domme fout van Garlisi die Rkc weer in het zadel hielp. Een verkeerde terugspeel bal en enkele scrimmages verder werd het 1-2. Ook de ruststand.

In de 2e helft een beeld wat we konden verwachten. De potentiele kampioen van de 1e divisie probeerde met verzorgt voetbal de defensie van Fortuna open te breken. Fortuna Sittard hanteerde als wapen de lange bal en uit een van deze ballen was het de Belg Garlisi die op pure snelheid alleen op de keeper afkon. Hij passeerde deze en…  schoot toen tegen een meeverdedigende  Waalwijk-er aan. De kans op 1-3 daarmee onbenut. Rkc’s antwoord mocht er ook zijn, direct een vlammend schot op de paal. Oef.

De voorbode echter van meer ellende. De 66e minuut. Een corner, een scrimmage en de 2-2 een feit. Zelfs El Salvador en Wintjes waren hierbij kansloos. RKC rook bloed en ging op jacht naar de genadeklap. De inmiddels 200 Fortunafans op Fortunahome en de 50 fans in het uitvak knepen de billen eens “spreekwoordelijk” bijeen. Maar El Salvador en zijn helden waren een andere mening toegedaan. De 80e minuut, weer geklungel bij Waalwijk achterin, weer een scrimmage en Sjengske Voorn logenstrafte de hele Mondial-verhalen en alle roddelende supporters: 2-3!!!!!!!!!!!!

Het bleef uiteindelijk, na wat geploeter, bij deze stand. Een prachtige teamprestatie met een uitblinkende Ricksen en Wintjens voorop. Na 95 minuten vlogen de Fortunezen elkaar in de nek. Het uitvak ontplofde en de server van Fortunahome bijna ook. Driehonderd man die deze overwinning tegelijk met elkaar online wilden vieren. Goed, de oorlog hebben we nog niet gewonnen, maar met deze uitoverwinning in Waalwijk stijgt het vertrouwen dat er 20 punten in de 2e seizoenshelft gepakt kunnen gaan worden. Voor nu: El Salvador bedankt!