Even voorstellen: Laura en Ter Leede uit

Voorstelrondje

Hallo, Mijn naam is Laura Gerards. Ik ben 19 jaar oud en ik studeer dit jaar af als een Chemisch-Fysisch Analist aan Leeuwenborgh Opleidingen.

Ik voetbal zo ongeveer m’n hele leven en vind het nog steeds leuk. Vooral het teamverband is leuk. Je wilt altijd winnen, maar toch kun je daarbuiten ook nog leuke activiteiten doen met teamgenoten. Ik heb altijd bij de jongens gespeeld. Ze zijn toch fysiek sterker en ik vind dat ik daar uiteindelijk gevormd ben wie ik nu ben qua spel.

Ik ben begonnen bij Bekkerveld, hier heb ik bijna m’n hele jeugd gespeeld. Daarna ben ik naar een vriendenteam gegaan bij Heerlen Sport. Vervolgens heb ik de stap gemaakt naar de meisjes/ dames van RKHBS. En uiteindelijk bij Fortuna terecht gekomen. Ook heb ik bij een KNVB district team onder 13 gespeeld toen ik 11 was. Dit was van korte duur, omdat ik dacht dat ik school niet ging halen. Achteraf heb ik nog steeds spijt van mijn keuze. Ik kijk ernaar uit om de toekomstige uitdagingen bij Fortuna aan te gaan!

Laura geeft een tegenstandster het nakijken en dribbelt erop los namens de beloftes

Ter Leede uit

De opstelling: Katja Demacker

Charlotte Schings – Mariëlle Janssen – Glynis Vromen – Jiska Theunissen

Vera Wanrooij – Annika Pluijmen – Aniek Schepens

Laura Gerards – Shirley Kocacinar – Liv Aerts

Wissel: 46′ Jess Sibilja voor Laura Gerards

De wedstrijd tegen Ter Leede was er een om snel te vergeten. Ter Leede was vanaf het begin feller en won vooral op het middenveld de duels waardoor Romy Guyt in de 14e minuut de 1-0 binnen kon schieten. Vlak voor rust kon Liv Aerts uit een counter nog de 1-1 maken.

Na rust werd er alweer snel tegen een achterstand aangekeken. Jess Sibilja kreeg een corner ongelukkig tegen haar aan waardoor de bal in de eigen goal viel. De 2-1 schudde Fortuna even wakker en werd er meer de aanval gezocht. Nadat Jill Wilmot een kwartier voor tijd de 3-1 binnenschoot vanaf de penaltystip was de wedstrijd gelopen. In de laatste 5 minuten maakte Daphne in ’t Veld en Kim het pak slaag compleet door de 4-1 en 5-1 binnen te schieten.

Door de vele blessures en afwezigheden, kwam Aniek Schepens het team uithelpen

Liv Aerts nog groggy nadat een “sportieve” terugspeelbal op keepster Katja, vol tegen haar hoofd werd geschoten door een Ter Leede speelster.

Liv Aerts wordt gefeliciteerd na het maken van de gelijkmaker (1-1)

De keepster van ter Leede kan echter juichen nadat ze op 2-1 zijn gekomen

Jiska en Glynis bikkelen in de verdediging

Shirley probeert de keepster te verschalken met een afstandsschot

Captain Vera Wanrooy probeert een antwoord te bedenken op het uitstekend spelende middenveld van ter Leede

De 3-1 die de nekslag bleek voor onze dames. Katja komt net niet aan het schot

Ook op de bank lijkt het geloof weg op een goed resultaat in Sassenheim

De 4-1. Katja baalt stevig

Ook Jess baalt. Het mocht vandaag niet zijn. Ter Leede hun sterke middenveld overrompelde het gehavende elftal van Fortuna Sittard. Op naar volgend weekend, wanneer de verrassing van dit seizoen, Wartburgia, op bezoek komt in Munstergeleen

Bron: Fortunasc, verslag: Laura Gerards, foto’s: Janko en Jori Knops