Fortuna contracteert Amoah

Fortuna Sittard heeft een overeenstemming bereikt met Patrick James Amoah. De 26 jarige spits uit Zweden met Ghanese roots tekent een contract voor twee seizoenen. Met deze aanwinst lijkt de technische staf van Fortuna Sittard uitgewinkeld te zijn.

Patrick is 1,84m groot en begon in 2004 zijn carrière bij het Zweedse Djurgardens IF, spelend in de hoogste klasse van Zweden. Na zijn eerste seizoen werd hij verhuurd aan Assyriska en belandde hij in 2007 op een zijspoor. In het seizoen 2007/2008 verhuisde Amoah naar Spanje, met succes want in 17 wedstrijden scoorde hij 10 keer voor CF Atlético Ciudad (Segunda Division). Via derdeklasser Paris FC vetrok Amoah in 2009 naar Royal White Star Brussel. Daar beleefde hij zijn beste jaren en werd in 2011 topscoorder met 27 doelpunten in 33 wedstrijden. Dat leverde hem een transfer op naar OH Leuven (Belgische Pro League). Ondanks zijn winnende goal tegen Anderlecht verloor hij zijn basis en later reserve plaats. In 2012 werd hij opnieuw getransfereerd naar Royal White Star Brussel.

De transfer van Patrick mag gerust opmerkelijk genoemd worden. De sleeping giant had een doorlopend contract, menig volger vroeg zich af hoe Fortuna deze speler kon betalen. Het antwoord zat verborgen in zijn contract; een transfervrije doortocht indien een buitenlands avontuur op de luur lag. Manager voetbalzaken Charly Chudik is blij met het aantrekken van Amoah als opvolger van de naar VVV-Venlo vertrokken Prince Rajcomar. “Patrick is een explosieve, bewegelijke en veelscorende spits. Onze scoutingsrapporten waren bijzonder positief en we mogen ons bijzonder gelukkig prijzen dat een speler als Patrick Amoah ons te kennen heeft gegeven dat hij heel graag voor Fortuna Sittard wilt uitkomen. Zeker gezien het feit dat er ook andere clubs uit binnen-en buitenland interesse hadden getoond in Patrick, wij konden echter snel een akkoord bereiken.”

In Sittard gaat de rechtsbenige Patrick de concurrentie aan met Khalouta en N’Koyi. De voorhoede van Fortuna belooft dus een waar spektakel te worden.

Namens FortunaSC heten we Patrick Amoah van harte welkom! We zijn zeer benieuwd naar zijn kunnen, wellicht weet hij ons aanstaande vrijdag in de Trendwork Arena al aangenaam te verrassen!

Bron: FortunaSC, persbericht Fortuna Sittard