Fortuna gaat voor derde achtereenvolgende zege

Aanstaande maandag kan Fortuna voor de tweede maal dit seizoen een winstreeks van drie wedstrijden neerzetten. Eerder dit seizoen werden achtereenvolgens Volendam, Jong AZ en Telstar een de zegekar gebonden. Vrijdag kan Fortuna deze mooie statistiek evenaren: na overwinningen tegen Go Ahead Eagles en Helmond Sport, neemt Fortuna het op tegen de beloften van PSV. Met een zevende plek op de ranglijst en drie overwinningen op rij verkeren de Eindhovenaren in uitstekende vorm. Ook het U21 elftal van Sparta Praag verloor afgelopen donderdag van Jong PSV. Deze midweekse wedstrijd van Jong PSV in de Premier League International Cup, heeft mogelijk vermoeidheid bij de Eindhovenaren tot gevolg. Hetgeen het ook reëel maakt dat Jong PSV maandag met de nodige versterking aan de aftrap verschijnt.

Sinds het intreden van Jong PSV in de voetbalpiramide, troffen Fortuna en de beloften elkaar acht keer. Hiervan wonnen beide ploegen er twee en vier maal eindigde het affiche zonder winnaar. Vorig seizoen waren de Eindhovenaren met 3-0 te sterk voor ons Fortuna, buitenspeler Gudmundsson trof maarliefst drie keer doel. Weet de ploeg van Sunday Oliseh maandag wel te winnen? Bij een overwinning herovert Fortuna de tweede plaats op Jong Ajax.

Jong PSV

Met Lammers, Gudmundsson en en Laursen beschikt PSV over een productieve voorhoede. Echter, de drie aanvallers leggen het statistisch gezien af tegen de aanvalslinie van Fortuna: Semedo, Stokkers en Vidigal. Tevens beschikt Jong PSV met Obispo over een zeer talentvolle verdediger. Samen met Fortunees Perr Schuurs vormt hij het centrum van Oranje U19. Beide kunnen rekenen op belangstelling uit heel Europa. Verwachte opstelling Jong PSV: Room, van Vlerken, Abels, Obispo, Paal; Rosario, Rigo, Mauro Junior/Verreth; Gudmundsson, Lammers, Laursen/Malen .

Fortuna Sittard

Fortuna beschikt over een bijna complete selectie. De geblesseerde Vlijter maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie, ook doelman Özer ontbreekt waarschijnlijk. Op de linksbuitenpositie krijgt Vidigal waarschijnlijk opnieuw de voorkeur boven Askovski. De Portugees beloonde zijn basisplaats in de wedstrijd tegen Helmond Sport met twee doelpunten. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Essers, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Saddiki, Smeets; Semedo, Dianessy, Vidigal; Stokkers.

Verwachtingen auteur

Fortuna wacht aankomende maandag een lastige wedstrijd. Jong PSV is goed in vorm en weet gemakkelijk het doel te vinden. De verwachting is dat de Eindhovenaren maandag het initiatief nemen. Hier liggen mogelijk kansen voor Fortuna: met de snelheid van Vidigal, Dianessy en Semedo heeft Fortuna meermaals bewezen uitstekend te kunnen counteren. Circa 200 Fortunezen reizen af naar Eindhoven, net als in Helmond zal Fortuna dus een soort thuiswedstrijd spelen. Met de steun van het uitvak is een goed resultaat zeker mogelijk. Voorspelling auteur: 2-2 .