Fortuna nog volop in race na nederlaag (0-1)

De wedstrijd tegen de nieuwe kampioen van de eerstendivisie zal naar Ruys zijn maatstaven vast weer een “hele leerzame” zijn geweest. Ook hij zal namelijk gezien hebben dat Zwolle voetballend meer in huis had dan Fortuna Sittard. Toch bleef het de hele wedstrijd spannend omdat Zwolle dit verschil slechts moeizaam in kansen wist om te zetten (met name dankzij het sterke verdedigende blok van Fortuna Sittard) en Fortuna Sittard door de individuele kwaliteit altijd voor een goaltje zou kunnen zorgen. Die goal bleef echter dit keer uit en dus moesten de fans genoegen nemen met een spannende, edoch nipt verloren thuiswedstrijd.

De fans in het stadion namen hier ook genoegen mee. Met een minutenlang durend applaus begeleide the North-stand de spelers naar de catacomben van het stadion. Met name de 2 e helft zag je dat Fortuna Sittard op basis van vechten iets probeerde te forceren. Een verdiend applaus aldus.

Zijn er daarmee geen problemen? Nee. Zoals eerder aangegeven zal ook de trainer hebben gezien dat Danny Schreurs meer tegen zich zelf aan het voetballen is dan de tegenstander. Jammer, want “de Sjeng-in-Sittardse-dienst” geniet voldoende credits bij de technische staff (men liet hem heel lang staan) en de fans om fouten te mogen maken. Een zelfde verhaal, maar dan iets anders, geldt voor van Zaanen. Deze komt het beste tot zijn recht als die op snelheid ligt. Zwolle gaf hem die kans echter niet en aan de ketting voetbalt Rowin gewoon minder lekker. Centraal sleurde Hoessen op zoek naar een opening en op zoek naar een pass die wel perspectief bood. Dit deed hij perfect, maar de eerlijkheid gebied ook te zeggen dat de verdediging gewoon dubbele dekking op de ex-jeugdspeler van Fortuna Sittard zette. De voorhoede lag dus aan de ketting en “sloten-open maker” Scheelen kwam tekort in de middenveld gevechten, daar waar Voorn en de Boer wel hun mannetje stonden.

En nu? Gaan klagen, huilen? Ach nee. Totaal nergens voor nodig. Fortuna Sittard heeft een historische reeks neergezet en doet nog volop mee voor de play-off prijzen. We zijn dit seizoen, in tegenstelling tot andere seizoenen, op één of twee duels na nergens weggespeeld en we hebben een veel scorende ploeg. Thuis zijn we daarnaast ook nog eens bij vlagen verwend geworden. Dus er is wel reden voor teleurstelling verwerking (je moet altijd willen winnen) maar zeer zeker geen reden voor klaag-gedrag. Neen, dit team moet in de komende drie wedstrijden 5 a 6 punten zien te pakken en daar kan het alle support bij gebruiken. De fantastische uit,- en thuissupport dient dan ook in de komende drie wedstrijden doorgezet geworden zodat ons team zich na een spannende reeks weer eens laat zien op het podium waar het de komende jaren thuishoort: de top van de eerstendivisie.

De vaste crew is weer tijdig aanwezig en oefent met 2e paasdag het laatste avondmaal

Een aantal andere apostelen besluiten

all you need is…..

de sfeer voor de wedstrijd in de gracht….met een braziliaanse trommelband

de sfeer op de Northstand

de spelers komen op het veld…

Een dikke 5400 toeschouwers, waaronder een paar busseb uit Zwolle

succes en zo….maar ook weer niet te veel..

Na 2 minuten een ongelukkige botsing…oogkas gebroken..ai..een welgemeend applaus van het hele stadion voor deze keeper

Met de rust (bijna) alles nog in evenwicht…. 0-0

All you need is … (deel II)

Zo vader zo dochter….op het tabak snuiven na mag ik hopen ouwe wil

Ook Gulpen kleurt steed smeer Geel en groen

De 2 e helft.. Fortuna probeert obv oppertunisme de gelijkmaker te forceren

helaas.. verslagenheid bij Fortuna…vreugde bij Zwolle

Fortuna maakt teleurgesteld een rondje langs de fans (en krijgt massaal applaus)..Zwolle doet dat ook en kan er geen genoeg van krijgen

En zo eindigd deze 2e paasdag wedstrijd van een club in opbouw (op en naast het veld)

FF de zwolse supporters een goeie terugreis toewensen

om tot slot kaarten voor Oss (verplichte buscombi) te gaan halen. Maandag waren bus 1 en 2 vol en bus 3 & 4 zaten ong. 33 man per bus in. (tot.+/- 150)

Bron: Fortunhome (Kiprich)