Fortuna op bezoek bij Limburgse koploper VVV

Voorbeschouwing: VVV Venlo – Fortuna Sittard

Koploper Venlo liet afgelopen maandag twee punten liggen in de uitwedstrijd tegen Jong Utrecht. De voorsprong op Jong Ajax is gekrompen naar zes punten. De Venlonaren zullen dan ook zeker niet blij zijn dat de ploeg van Sunday Oliseh op bezoek komt. Fortuna verloor na de winterstop pas één keer en in de eerste seizoenshelft ging de ploeg uit Venlo met 2-0 over het been in Sittard. In thuiswedstrijden is VVV wel bezig aan een ijzersterke reeks. Van de laatste tien thuiswedstrijden werden er negen gewonnen en één gelijkgespeeld. Het is aan Fortuna om Venlo weer eens een thuisnederlaag te bezorgen.

VVV Venlo

Aan de kant van VVV ontbreekt in ieder geval de geschorste Roel Janssen. De oud Fortunees speelde in de eerste wedstrijd tussen beide teams een belangrijke rol. Hij bezorgde Fortuna een penalty en mocht zelf met rood vertrekken. Rechtsbuiten Vito van Crooy verliet maandag met een blessure het veld, bij zijn meespelen staat dus een vraagteken. Ook Opoku ontbrak vanwege een blessure afgelopen maandag. Van Crooy is samen met Opoku topscoorder van Venlo, beiden kwamen tot elf goals dit seizoen. Ook spits Seuntjens is een belangrijke pion in het elftal van Venlo, met negen goals en twaalf assists is hij vaak betrokken bij een doelpunt. Verwachte opstelling VVV Venlo: D. van Crooy, Misidjan, Roseler, Promes, Dekker; Post, Leemans, Opoku/Sleegers; Hunte, Seuntjens, V. van Crooy/Resida.

Fortuna Sittard

Fortuna lijkt weer te beschikken over een bijna fitte selectie. Van Hout lijkt weer wedstrijdfit te zijn en over Smeets is tot op heden niks bekend. Buitenspeler Aziz Khalouta is (alweer) uit de selectie gezet en het is maar de vraag of we hem ooit nog zien spelen in het geel-groen. Het blijft moeilijk om iets te zeggen over een te verwachten opstelling, Oliseh hecht veel waarde aan het feit dat iedereen zijn kans moet krijgen. Verwachte opstelling: Santos, Braun, De Regt, Schuurs, Ospitalieri; Hadzjiev, Briels, Vlijter; Bassan, Stokkers, Dianessy.

Auteur: David Schulpen