Fortuna op jacht naar nieuwe overwinning

Fortuna Sittard staat weer op de kaart, sinds tijden komt de club weer met regelmaat positief in het nieuws. De ploeg van Sunday Oliseh staat op de tweede plaats van de Jupiler League en heeft achtereenvolgens Go Ahead Eagles, Helmond Sport en Jong PSV verslagen. Vrijdag kan Fortuna voor de vierde keer op rij een competitiewedstrijd winnen. Wanneer de laatste keer is dat Fortuna dit heeft gepresteerd, is voor de auteur een vraagteken. In de periodetitel deelt Fortuna na vijf wedstrijden de eerste plaats met NEC. Aanstaande vrijdag wacht nummer vijftien RKC Waalwijk. De Waalwijkers begonnen waardeloos aan het seizoen, maar raken in de tweede periode op stoom: met tien punten in vijf wedstrijden behoort RKC tot één van de concurrenten in de race om de tweede periode. In uitwedstrijden wil het nog niet echt vlotten bij de Rooms Katholieke Combinatie Waalwijk , er werd nog geen enkel uitduel gewonnen. Weet Fortuna vrijdag een belangrijke slag te slaan op weg naar een periodetitel?

Vorig seizoen was RKC tweemaal te sterk voor Fortuna (0-1 en 3-0). Eind 2015 won Fortuna voor het laatst van de Waalwijkers, Loen (nu FC Emmen) schoot een vrije trap binnen en bezorgde Fortuna een 1-0 overwinning. Van de toenmalige selectie staan alleen Vlijter, Saddiki en Hutten nog onder contract bij Fortuna.

RKC Waalwijk

RKC kent tot op heden een teleurstellend seizoen. De grootste zwakte van RKC lijkt het scorend vermogen te zijn, hetgeen opmerkelijk genoemd kan worden gezien de spelers waarover RKC beschikking heeft. Voskamp en Bergkamp troffen in het verleden vaak veelvuldig doel in de Jupiler League. Beide spitsen waren dit seizoen pas twee keer trefzeker. Centraal op het middenveld bij RKC zien we een ‘grote’ naam: de 35-jarige Greene heeft in het verleden voor Feyenoord gespeeld. Verwachte opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Ndefe, Lammers, Drost, Quasten; Greene, Baggerman, Mulder; Amatkarijo, Voskamp, Seys.

Fortuna Sittard

Aan de kant van Fortuna staat rondom de inzetbaarheid van meerdere spelers een vraagteken. De langdurig geblesseerde Vlijter maakt in ieder geval geen deel uit van de selectie. Vidigal, Malsa, Özer en Tinnemans ontbraken tegen Jong PSV. Bovendien viel basisspeler Saddiki geblesseerd uit. Of de bovenstaande spelers tegen Wolluk in actie kunnen komen, is nog niet bekend. Saddiki geeft op zijn Instagram account op de vraag hoe het met zijn blessure is aan dat het goed gaat. Mocht Saddiki vrijdag nog geen deel uitmaken van de basisopstelling, is de verwachting dat Braun zijn plaats inneemt. In dit geval neemt of Braun plaats op het middenveld of schuift Schuurs een linie door. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Essers, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Saddiki/Braun, Smeets; Semedo, Dianessy, Askovski/Vidigal; Stokkers .

Voorspelling

Na een zwakke seizoenstart komt RKC langzaam in vorm, het is dus van belang dat de Waalwijkers niet onderschat worden. Met Seys beschikt de ploeg over een prima rechtsbuiten, waar Essers zijn handen vol aan zal hebben. De oud speler van Club Brugge en FC Twente is in vorm de laatste weken. Als de voorhoede van Fortuna vrijdag wel met scherp schiet, moeten de drie punten zeker te pakken zijn. Voorspelling auteur: 2-1.