Fortuna op jacht naar overwinning

Aanstaande vrijdag is het eindelijk zover, de start van het seizoen 2017/2018. Fortuna opent het seizoen in eigen huis tegen FC Dordrecht. Bij FC Dordrecht werd enkele dagen geleden afscheid genomen van technisch directeur Marco Boogers. Boogers, die al 16 jaar werkzaam was bij de Dordtenaren, besloot dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Zowel Fortuna als FC Dordrecht heeft twee slecht tot matige seizoenen achter de rug. Dordrecht, dat drie jaar geleden nog in de Eredivisie uitkwam, eindigde vorig seizoen één plek boven degradant Achilles’29 en ontliep degradatie ternauwernood. Een compleet nieuwe selectie moet de schapenkoppen aan nieuwe successen helpen. Ook Fortuna wil dit jaar afrekenen met slechte resultaten uit het verleden. De stijgende lijn van het afgelopen halfjaar moet doorgezet worden.

De laatste jaren presteert Fortuna traditioneel goed in de eerste speelronde. Van de laatste vijf edities van Fortuna – FC Dordrecht sloot Fortuna er drie winnend af en twee werden er verloren. Vorig jaar won Fortuna in een spektakelstuk met 3-2 van de Dordtenaren. Cultspits Junior Torunaringa bezorgde met een schitterende kopbal Fortuna de winst.

Fortuna Sittard

Aan de kant van Fortuna zullen Semedo en Dammers naar alle waarschijnlijkheid hun basisdebuut maken. De overige negen gezichten die aan de aftrap verschijnen zullen naar verwachting bekende zijn. Nieuwe aanwinsten Malsa, Engin, Vigidal en Heerings zullen aanspraak maken op minuten via een invalbeurt. Met een redelijk ‘vaste’ opstelling wist Fortuna de voorbereiding ongeslagen door te komen. Dezelfde opstelling wordt bij de start van de competitie verwacht. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Smeets, Sadikki, Vlijter; Semedo, Dianessy en Stokkers.

FC Dordrecht

De selectie van FC Dordrecht heeft een metamorfose ondergaan. Met de komst van drie Brazilianen (Bruno, Cicero en Matheus) heeft de selectie een exotisch tintje gekregen. Naast de drie Brazilianen kwamen er nog elf spelers naar Dordrecht toe. Mogelijk wordt hier nog een huurling van Feyenoord aan toegevoegd. Van de basisopstelling in de laatste wedstrijd van vorig seizoen lijkt alleen aanvoerder Amevor over te zijn gebleven. De laatste oefenwedstrijd van Dordrecht, waarin RKC Waalwijk de tegenstander was, werd met 4-2 winnend afgesloten. Vewachte opstelling FC Dordrecht: Wolters, Van Wermenskerken, Amevor, Alkan, Statia; Rosenthal, Hamer, Mahmudov, Vleugels; Mutzers, Groothusen.