Fortuna op jacht naar periodetitel!

Aanstaande vrijdag kan Fortuna voor het eerst in de historie een periodetitel winnen in de Jupiler League (en/of een play-off ticket en 75.000 euro winnen). Om dit te bewerkstelligen zal Fortuna moeten afrekenen met De Graafschap. Ook is Fortuna afhankelijk van de uitslagen op de andere velden, de uitslagen van NEC-Jong Utrecht, FC Eindhoven-Jong Ajax en Telstar-Almere City zullen van belang zijn in de strijd om periodetitel. In de volgende scenario’s pakt Fortuna de periodetitel en/of een play-off ticket:

1. Fortuna Sittard wint de periodetitel. Fortuna blijft Jong Ajax, NEC en Telstar voor in puntenaantal. In het geval dat Jong Ajax en/of NEC in puntenaantal gelijk eindigt met Fortuna, dan zal Fortuna deze ploegen op doelsaldo voor moeten blijven. De voorsprong in doelsaldo op Jong Ajax bedraagt +2, op NEC bedraagt de voorsprong +6.

2. Fortuna Sittard wint het play-off ticket en 75.000 euro. Fortuna eindigt achter Jong Ajax, maar blijft NEC en Telstar voor.

Om een van de bovenstaande scenario’s te bewerkstelligen zal Fortuna hoogstwaarschijnlijk een goed resultaat moeten boeken op de Vijverberg in Doetinchem, een lastige opgave. De Superboeren hebben tot op heden vijf punten minder gepakt dan ons Fortuna Sittard. Op de Vijverberg is de Graafschap in 2017 ijzersterk: 11x winst, 3x gelijk en 2x verlies. Bovendien heeft Fortuna sinds 2003 slechts eenmaal gewonnen in Doetinchem, in 2014 was Fortuna met 0-1 te sterk voor DTC. Vorig seizoen ging Fortuna kansloos met 5-0 ten onder tegen de Graafschap. Vrijdag is het aan Sunday Oliseh en zijn mannen om de drie punten, en de daarmee gepaard gaande periodetitel mee naar Sittard te nemen!

De Graafschap

Het de Graafschap, van trainer van Henk de Jong, beschikt over een uitstekende selectie. Namen als Nieuwpoort, Diemers, El Jebli en Ars zijn wekelijks op het wedstrijdformulier te vinden. Een ervaren selectie met spelers die zich in het verleden hebben bewezen op Jupiler League of Eredivisie niveau. Spits Sjoerd Ars wordt gehuurd van Fortuna, de spits is met drie goals een van de topscoorders van de Superboeren . Verwachte opstelling de Graafschap: Bednarek, Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Diemers, Tutuarima; van Mieghem, El Jebli, Serrarens; Ars.

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard reist met een nagenoeg complete selectie af naar Doetinchem. Alleen de langdurig geblesseerde Vlijter maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie. Naar verwachting zullen er geen verassende gezichten aan de aftrap verschijnen, en start Fortuna met de vaste elf . Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Dammers, Schuurs, Ospitalieri; Saddiki, Smeets; Semedo, Dianessy, Vidigal; Stokkers.