Fortuna op jacht naar zeldzame overwinning in Den Bosch

Na de wedstrijden tegen Helmond, Eindhoven en Oss wacht er opnieuw een tegenstander uit Brabant. Aanstaande vrijdag reist de ploeg van Sunday Oliseh af naar de Brabantse hoofdstad: Den Bosch. Net als voor Fortuna staat er voor Den Bosch niks meer op het spel. Degradatie is ontlopen en een play-off ticket is buiten bereik. De Bosschenaren behaalde dit seizoen 41 punten, 3 minder dan ons Fortuna. Voor FC Den Bosch is het seizoen opnieuw op een teleurstelling uitgelopen. Vanaf volgend seizoen staat Willy Boessen aan het roer bij Den Bosch. Aan hem de taak om de club terug in de subtop van de Jupiler League te brengen.

Op basis van resultaten uit het verleden blijkt Den Bosch een moeilijke tegenstander voor Fortuna. Eerder dit seizoen, de laatste wedstrijd onder trainer Ben van Dael, verloor Fortuna in eigen huis met 0-4. De laatste overwinning tegen Den Bosch dateert uit 2009, in de veertien daaropvolgende ontmoetingen wist Fortuna geen overwinning meer te behalen. De laatste keer dat Fortuna in Den Bosch won, was zelfs al zeventien jaar geleden. De opponent van vrijdag kan dus als een heuze angstgegner van ons Fortuna gezien worden. Het wordt dus tijd dat Fortuna weer eens met de punten aan de haal gaat in en tegen Den Bosch. Come on Sittard!

FC Den Bosch

In de selectie van Den Bosch zien we een bekend gezicht. Romero Regales, de topscoorder van de Bosschenaren begon zijn loopbaan in de jeugdafdeling van Fortuna Sittard. Tevens maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal voor Fortuna. Van zijn zeven doelpunten dit seizoen scoorde hij er vijf vanaf de penaltystip. De voorafgaande twee wedstrijden verloor Den Bosch van hekkensluiter Achilles en middenmoter Helmond Sport. Wellicht dat trainer Wiljan Vloet enkele wijzigingen in zijn opstelling gaat aanbrengen. Verwachte opstelling Den Bosch: Heemskerk, Maatsen, Fernandes, Santermans, van der Winden; Vossebelt, Carlone, Brouwers, Azizvov; Regales, Bilate.

Fortuna Sittard

Fortuna zal naar verwachting over een complete selectie beschikken. Ospitalieri is op de weg terug en maakt mogelijk zijn rentree in de basiself. Middenvelder Smeets zal waarschijnlijk ook weer deel uitmaken van de selectie. Over de geblesseerd uitgevallen Vlijter is momenteel nog niks bekend. Mogelijk krijgt Mares, die tegen Oss een uitstekende wedstrijd speelde, opnieuw een kans om Fortuna te overtuigen van een contractverlenging. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, De Regt, Ospitalieri; Briels, Hadzjiev, Vlijter; Bassan, Stokkers, Dianessy.