Fortuna pakt winst in bizarre omstandigheden

(also summary in English)

Sunday Oliseh zag zijn ploeg een gelukkige zege boeken op Achilles ’29. Dankzij een blunder van doelman Robbert te Loeke, die de bal uit zijn handen liet glippen, kon Gavin Vlijter van dichtbij de 0-1 maken. Die tegenslag kwam de thuisploeg niet meer te boven. Daarmee begint Oliseh zijn missie om Fortuna terug te laten keren waar het hoort. De nieuwe aanwinsten Bassan en Ars konden nog niet mee doen.

Ook Achilles begon zonder de drie aanwinsten Antonio Stankov, Wim Bokila en Jesse Edge. De nieuwkomers waren net als de Zweedse spits Emir Smajic niet speelgerechtigd, omdat het papierwerk niet op tijd rond was. Met Joey Dekkers, Eef van Riel en Boy van de Beek in de basis ging Achilles in de eerste helft veel beter met de zware omstandigheden om. Mart Raterink kreeg in de 22ste minuut de beste kans op 1-0, maar de verdediger kopte een op een paar meter van het doel naast. Raterink voorkwam in de 38ste minuut met een goede tackle een achterstand. Hij blokte het schot van Gavin Vlijter, die alleen op doelman Robbert te Loeke ging. De voorzet van Kenny Elders belandde vlak voor rust nog op de lat.

Het verlossende doelpunt kwam van middenvelder Gavin Vlijter, die in de tweede helft na een kwartier spelen de bal in het doel van Achilles wist te werken. Achilles-keeper Robbert te Loeke liet een voorzet uit zijn handen glippen. Vlijter stond voor zijn neus en hoefde de bal er vervolgens alleen nog maar in te tikken: 0-1 voor Fortuna. Vlijter was ook in de eerste helft de man die de beste kans kreeg. De middenvelder kwam even voor rust vrij voor het doel van de Groesbekenaren. Maar zijn uithaal landde aan de rechterkant naast het doel. Fortuna was in de tweede helft de betere partij, maar tot doelpunten leidde dat na de treffer van Vlijter niet meer.

Oliseh Starts Fortuna Sittard Career With League Win Over Achilles.
Former Nigeria captain and coach Sunday Oliseh took charge of his first competitive Fortuna Sittard game on Friday, defeating Achilles 1-0 in a second-tier Dutch league clash, reports Completesportsnigeria.com. Gavin Vlijter scored the only goal of the encounter for Fortuna Sittard in the 58th minute in a game that saw four yellow cards issued to both teams. The win took Oliseh’s side up to 17th on the log with 18 points from 20 games.

Fortuna Sittard will host 15th-placed Telstar in their next league fixture on the 20th of January at the 12,500-capacity Fortuna Sittard Stadium. Meanwhile, Oliseh’s side also got a major boost ahead of their next game with the arrival of Sjoerd Ars from Hungarian club Haladás until the end of the season. Fortuna Sittard have an option to extend Ars’ contract for another year.

Zouden deze rakkers ook naar groesbeek gaan?