Fortuna polst Simons tevergeefs voor functie

Fortuna Sittard heeft voormalig publiekslieveling Regillio Simons (44) tevergeefs gepolst voor de functie van hoofd jeugdopleiding.

Dat bevestigen Simons en de club in gesprek met 1Limburg.

Gesproken
“Ik heb met de club gesproken over de jeugdopleiding en een mogelijke rol als hoofd jeugdopleiding”, zegt de oud-aanvaller. “Dat waren goede gesprekken en onze visies komen ook grotendeels overeen.”

Afgeketst
Toch is het niet tot een deal gekomen. “Er zijn wat mij betreft een paar belangrijke zaken rondom de academy die een deal in de weg staan. Daar wil ik niet verder over uitweiden, dat vind ik niet netjes”, zegt Simons. “De deur is wat mij betreft niet dicht, want de club zit in mijn hart. Misschien in een later stadium of in een andere rol.”

Nieuwe man
Fortuna Sittard bevestigt de stukgelopen gesprekken met Simons. “Wij dachten dat we er met Regillio uit zouden komen”, zegt woordvoerder Ludo van Denderen. “Dat is helaas niet gelukt. We gaan nu met iemand anders in zee en hopen hem een dezer dagen te presenteren.”

Gloriedagen
In Sittard beleefde Simons zijn gloriedagen. Hij groeide er in vier jaar tijd uit tot publiekslieveling, vooral vanwege zijn bijdrage aan het succesvolle seizoen 1998/1999. Onder Bert van Marwijk bereikte Fortuna Sittard de bekerfinale, terwijl Simons dat jaar schitterde door twee keer te scoren op bezoek bij Ajax (1-3 winst) en vier doelpunten te maken in de gewonnen wedstrijd tegen PSV (6-4).

Bron: L1