Fortuna Sittard – Achilles’29 = 2-1

Fortuna Sittard onmachtig, maar veel beter dan voormalig amateurs.

Homerus beschrijft Achilles als de dapperste, sterkste verhevenste van alle helden. De strijder vocht heroïsche duels en bleek alleen maar kwetsbaar in zijn achilleshiel. Trainer Wil Boessen (Fortuna Sittard) die het besef heeft dat hedendaagse voetbalduels op details gewonnen worden, zal deze week ongetwijfeld Ilias en enkele scoutingrapporten uit zijn boekenkast hebben getrokken op zoek naar een zwakke plek van onze tegenstander.

Onze technische staf wist op voorhand dat Fortuna Sittard het duel met de BVO Achilles’29 op zaterdagavond als favoriet zou starten. Een extra druk die de jonge spelersgroep dit seizoen nog niet vaak mocht ervaren.  Met de steun van 2.500 toeschouwers trokken de groen-gelen om 18.45 uur van leer met maar één missie: winnen!

Trainer Wil Boessen koos voor de volgende 11 gladiatoren, in een klassiek 4-3-3 systeem:

Kaya

Turan – Dreesen – Janssen – Kis

Briels – De Boer – Zennaro

Khalouta – Amoah – Nepomuceno

Rerserves: Voss, Hendrickx, Vets, Voorn, Vlug, Gulpen, Vankan

Opvallend genoeg begon Achilles’29 redelijk aanvallend. De ploeg acterende in het zwart-wit hield de linies kort op elkaar en acteerde met 2 diepe spitsen, continu. Wellicht een reden dat men slechts 1 maal gelijk speelde dit seizoen.  Alles of niets?

De wedstrijd evolueerde en al snel werd duidelijk dat Fortuna Sittard het spel mocht maken. Of het echter opdrachten waren van de technische staf, of totale onmacht….de wedstrijd kwam niet op gang. Tikkie breed, geen dreiging en alle ballen naar Gevaro Nepomuceno die dit seizoen nu reeds is uitgegroeid tot absolute basisspeler.

De 1-0 na 19 minuten spelen door Patrick Amoah. Ondanks het vertoonde spel van Fortuna Sittard een terechte voorsprong. Tegenstander Achilles’29 probeerde namelijk wel, maar was simpelweg onmachtig. De oplettende toeschouwer wist echter wel wat hem deze zaterdagavond te wachten stond: een drama van een wedstrijd. Illustratief misschien wel het optreden van Timothy Dreesen de eerste 20 minuten. Balletje tekort, net niet fel genoeg en onwennig een bal onder controle brengen.

Niet lang na de 1-0 al de 1-1 op het scorebord. Ondergetekende was net een pilsje halen, geen idee hoe deze goal viel. Het ongeloof terug op de tribune wel van de gezichten af te lezen, ook bij de helden van vak C.

Een wedstrijd om niet lang bij stil te staan. Entertainment gehalte was onder nul, waarbij de thuisploeg 90 minuten wel aanspraak maakte op de overwinning. Dat de beslissende treffer pas viel na 83 minuten misschien wel verrassend. Mede omdat Achilles speler Edwards na 60 minuten een rode prent kreeg vanwege een absurde overtreding. Iets wat Rijnbeek van Achilles al eerder had moeten ontvangen in de 7 de minuut.

Snel vergeten, zonder de eerste goal van Patrick Vlug deze competitie te benadrukken. De invaller die vlak voor zijn doelpunt een simpele bal verspeelde aan de rechterkant bleek uiteindelijk het goudhaantje van de wedstrijd. Fortuna Sittard verzuimde de 3-1 te scoren en zo bleef het tot in blessuretijd onnodig spannend.

Mission completed: Achilles’29 hedentendage bleek maar een schim te wezen van de Griek die in de Trojaanse oorlog naam en faam maakte. De tegenstand van trainer Francois Gesthuizen en zijn helden bleek op zaterdagavond niet voldoende. De Gelderlanders kunnen aanvoeren dat ze zwaar gehandicapt begonnen aan het treffen in Limburg. Fortuna SC wenst de nieuwkomer in het betaalde voetbal verder nog een prettig seizoen. De punten houden we graag in Sittard want door de overwinning vinden we Fortuna Sittard (na speelronde 14) terug op een 12 de plek van de Jupiler League. Volgende week spelen we een uitwedstrijd, dan tegen Almere City FC. Wederom een ploeg met een fraaie historie in het amateurvoetbal. Starten we weer als favoriet?

Voor onze Top 100 allertijden klikt u hier .